Barac i zvanično novi direktor Slobodne carinske zone

U Master centru Novosadskog sajma danas je održana Skupština akcionara Slobodne carinske zone, na kojoj je smenjen dosadašnji direktor ovog preduzeća Srđan Egić, i na njegovo mesto biće postavljen odbornik Nove Srbije Nenad Barac.
U Master centru Novosadskog sajma danas je održana Skupština akcionara Slobodne carinske zone, na kojoj je smenjen dosadašnji direktor ovog preduzeća Srđan Egić, i na njegovo mesto biće postavljen odbornik Nove Srbije Nenad Barac.

Na današnjoj sednici imenovani su i članovi Nadzornog odbora ove firme, a za predsednika NO izabran je direktor Zavoda za izgradnju grada Goran Višnjić.

Sada već bivši direktor Zone Srđan Egić za 021 nije želeo da komentariše samu Skupštinu akcionara, već navodi da je novom rukovodstvu ostavio u amanet dobrostojeću firmu. "Iselio sam se iz kancelarije, i na stolu ostavio zapisnik o primopredaji, u kom piše koliko je novca ostalo na računu, koliko objekata firma poseduje, i koje investicije su u toku", navodi Egić.

Novopostavljeni predsednik Nadzornog odbora Goran Višnjić za 021 kaže da se preuzimanje Slobodne carinske zone ne može okarakterisati kao prikupljanje partijskog plena, jer je prošlo skoro godinu dana od smene vlasti u Novom Sadu. "Niko nije išao da ruši nešto u roku od sedam dana, već sistemskim rešenjima, što pokazuje i vremeski period koji je protekao od prekomponovanja vlasti. To pokazuje samo da se stvari rade onako kako zakon nalaže", kaže Višnjić za Novosadski informativni portal.

Privatno obezbeđenje na Skupštini akcionara

Skupština akcionara, ipak nije prošla mirno.

U 9h, kada je sednica bila zakazana, pojavila su se tri muškarca koji su se predstavili kao privatno obezbeđenje, koji su akcionarima poručili da je početak sednice pomeren za 13h. Kako za 021 kaže novi direktor Slobodne carinske zone Nenad Barac, akcionari su pozvali policiju, koja je udaljila nezvane goste.

"Policija je intevenisala, i sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Skupština je održana, jer smo imali kvorum, i usvojili smo očekivane stavke - izmena Statuta preduzeća i imenovanje Nadzornog odbora", kaže Barac za 021.

Bivši rukovodilac preduzeća Srđan Egić tvrdi da ne zna šta se dešavalo na Skupštini akcionara, jer, prema njegovim rečima, nije akcionar preduzeća i nije danas bio na Novosadskom sajmu.

Novi direktor Nenad Barac je odbornik Nove Srbije u novosadskom parlamentu, a nalazi se na listi koalicije okupljene oko SNS. Vlasnik je kafea "Atrijum". (Miodrag Sovilj - miodrag@021.rs)

  • smederevac

    31.01.2014 18:27
    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
    ....to vam je slika i prilika danasnje politikantske Srbije....
  • 15.11.2013 09:37
    zaposleni su brojni stučnjaci uključujući krimose koje su pre par meseci napustili zatvor uzas sramoti se Novi Sade
  • Opcinjen

    13.09.2013 07:08
    Sreca, Nesreca, RAdost!!!
    Nazovi DOktor je zaboravio kako je dosao na funciju direktora SlobodneZone i sad mu to izgleda smeta kada on treba da ode, a diplome u njegovoj porodici se kupuju sakom i kapom jer od jednog obicnog ubice svinja da postane takav strucnjak za zone je neprihvatljivo. SAmo je svercovao i on i negov tataa sad su najveci i najbolji ali kome. Citam da deca namogu da mu predju iz dnevne sobe u toalet od straha pa se i tim povodom pitm da li se to oni boje jer vise nece imati para koje je dosad tata obezbedjivao od zone. NENADE oteraj sve te njegove velike ranike ili bolje reci neradnike i vidi da oteras na robiju ono sto je trebalo davno uraditi,ali nije bilo nikoga to da uradi u ovom ||Novom Sadu. I molim vas svi koji pisu u korist Egica neka prvo provere koliko je i sta pokrao, sta je sve radio, koliko je novih zaposlio u zoni koji nista nerade, koliko je proneverio novca zone perionice i slicno a sve se zna samo ga neko stiti i dalje jer to je kriminalac visokog kova!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti