Velika građanska akcija čišćenja Ribarca

U saradnji sa dvojicom Novosađana koji su nedavno samoinicijativno počupali veliko polje ambrozije, Radio 021 poziva sve građane na veliku akciju uklanjanja ove korovske biljke i đubreta na Ribarskom ostrvu.
U saradnji sa dvojicom Novosađana koji su nedavno samoinicijativno počupali veliko polje ambrozije, Radio 021 poziva sve građane na veliku akciju uklanjanja ove korovske biljke i đubreta na Ribarskom ostrvu.

Okupljanje za akciju je u subotu, 21. septembra, u 11h na krivini kod brodogradilišta.

Jovica Vukša, koji je sa svojim kumom Draganom Vukmirovićem nedavno počupao veliko polje ambrozije koje se nalazilo u neposrednoj blizini Kliničkog centra Vojvodine, poziva ljude iz svih partija, nacija, veroispovesti, fudbalskih klubova i opredeljanja, da zajedno zapnu i uklone ambroziju, ali smeće koje je ostalo iza nas.

"Čoveka definiše ono što radi, a ne ono što govori. Možda će nekom biti hladno, drugom će padati kišica, nekom će biti "rano jutro". Rat u Siriji i repriza "Boljeg života" su izgovori koje će neki da koriste, da opravdaju svoj nedolazak. Ali, za otvoreni um ne postoje zatvorena vrata. Potrebno je samo prisustvo i dobra volja", kaže Vukša za 021.

Menjamo 10 hvala za jednog koji će da zapne

Vukša, koji je po zanimanju ekolog, navodi da je nakon prve akcije dobio dosta tapšanja po ramenu od svojih poznanika, ali da "menja 10 'hvala' za jednog koji će da zapne".

"Nažalost, teško mi je da pričam o ovome, a da mi se pred očima ne pojave skorašnje slike nasilja u Novom Sadu. Neki posmatrač, sa strane, bi zaključio da ovaj grad nema šta bolje da ponudi. Međutim, nije tako. Svojim primerom želim da pokažemo civilizovano lice Novog Sada", poručuje on.

Svima koji se budu pojavili biće obezbeđeni džakovi, rukavice i voda. Kako kaže, posla ima, koliko god ljudi da dođe.

"Samo da ustaneš i da dođeš", poručuju vredni kumovi. (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • 21.09.2013 17:19
    Eto vam vlasnika splavova i vikendica pa nek cupaju
  • 20.09.2013 14:45
    A oce doci i one plasticne cice i njihovi nabildovani vlasnici sto svako vece pohode Ribarac?Ja necu,mogli bi tako volontirati po celom gradu stalno.Grad nam je zapusten u svakom smislu.Nikad vise ne volontiram,jesam,a neki su plandovali ismejali mi se.E zato necu.
  • 20.09.2013 12:26
    eko(ne)osvešćena
    Volim Ribarac. Zgražavam se svaki put kada vidim gomilu smeća na njemu. ALI, meni je sutra neradan dan koji planiram da provedem sa svojom porodicom u sređivanju svog dvorišta.( Inače propagiram ideju da bi nam svima bilo bolje kada bismo čistili i gledali u ''svoja dvorišta'', i fizički i moralno.)Vašu akciju podržavam!Volontiram u drugim, meni bliskim sferama. I zaista ne znam ko je nadležan da to čisti...?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti