Vučević: Vile oduzete kriminalcima pretvoriti u obdaništa

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da se razgovara sa Direkcijom za upravljenje oduzetom imovinom stečene kriminalom kako bi se neki takvi objekti dali Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo".
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da se razgovara sa Direkcijom za upravljenje oduzetom imovinom stečenom kriminalom kako bi se neki takvi objekti dali Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo", koja bi ih pretvorila u obdaništa.

Jedan od načina za rešavanje problema nedostatka prostora u Predškolskoj ustanovi je eventualno ustupanje vila i druge imovine stečene kriminalom na upravljanje, čime bi ti objekti imali opštu korist za grad, rekao je Vučević prilikom posete vrtiću "Veseli vozić".

Vučević je ocenio da problem nedovoljnih kapaciteta PU "Radosno detinjstvo" neće biti rešen ni završetkom izgradnje vrtića u Radničkoj ulici, završetkom nadgradnje vrtića u Petrovaradinu i izgradnjom vrtića u Veterniku, već će samo grupe biti komfornije raspoređene. Prema njegovim rečima, jedna od ideja je da deca predškolskog uzrasta koja se pripremaju za u školu, idu direktno u škole gde bi se praktično pripremala za polazak u školu.

Direktor Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Marko Grurević je rekao da je potpisan ugovor sa izvođačem radova o nastavku izgradnje vrtića u Radničkoj ulici, da je izabran izvođač za nadgradnju vrtića u Petrovaradinu i da treba da se raspiše tender za izgradnju vrtića u Veterniku, za čije finansiranje su obezbeđena sredstva iz gradskog budžeta.

Grugurević je rekao da u PU "Radosno detinstvo" trenutno ima upisano 619 nastavnih grupa deca sa 15.008 devojčica i dečaka, te da očekuje da će u vrtiće te predškolske ustanove do kraja godine biti upisano 15.500 mališana.

  • ime

    15.09.2013 21:45
    ...
    Na Telepu ima lepa kuca, a i u CG cujem da ima lep hotel... U cijem su vlasnistvu tacno, ne znam, ali moze da se proveri.... Taj neko, cije kazu da je prethodno navedeno, je firmu unazadio, pa mogao bi sad i malo da da. Zar ne? To bi bilo bas fino od njega. A neeee, on ide na carinsku zonu da jos malo uzme.... cccc....
  • Радник

    12.09.2013 16:09
    Неподобни коментари
    Жао ми је ако јутрошњи коментар неко проналази увредљивим или неподобним, али све написано у њему је истина. Директор ПУ је пред великим бројем радника обећао заостали део јулске и целу августовску плату, заменик директора врши премештаје унутар фирме, који не утичу на испуњење плана о репрограму вишка запослених, плате нема, само стижу нова правила,синдикати шаљу дописе,а ми смо првог отворили врата и примили децу. Радници по вртићима и даље раде и савесно обављају свој посао. Сервирке перу и служе, спремачице чисте, рибају, васпитачице причају и певају, а њихове породице сносе последице коалиционо-партијских препуцавања и тврдоглавости.
  • radnik

    11.09.2013 18:14
    LISTA ČEKANJA
    Meni je fascinantna ideja bivšeg direktora, njegove Maje, novog direktora i njegovog gradonačelnika da NESTANE lista čekanja. Da li to znači da kada upišu svu decu u razne nestandardizovane prostore - pošto postoji zakon o građevinskim normama za PU-e, zabraniti rađanje dece i doseljavanje u Novi Sad kako bi održali jedinstveni primer u svetu - NEPOSTOJANJE LISTE ČEKANJA!!!
    Mi (radnici) još uvek nismo primili platu!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti