Ilija Ćosić traži prijem kod gradonačelnika

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Ilija Ćosić zatražio je od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da ga sutra primi povodom godišnjice rada postojeće gradske vlasti.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Ilija Ćosić zatražio je od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da ga sutra primi povodom godišnjice rada postojeće gradske vlasti.

Ćosić, kako se navodi, želi s Vučevićem da razgovara "o teškoj situaciji u kojoj se Grad nalazi ".

"Pored primedbi na sve loše do sada urađeno i predloga za rešenje brojnih problema, gradonačelnik će biti zamoljen da se ili bavi svojim poslom, ili povuče sa funkcije koji vrši", stoji u saopštenju DS. Nakon posete, predviđeno je da prvi čovek novosadskih demokrata u 16h održi konferenciju za novinare na otvorenom, odnosno na početku Zmaj Jovine ulice, kod katedrale.

Podsetimo, nakon majskih izbora prošle godine, DS je formirala vlast sa LSV, SPS, SPO i SVM, a za gradonačelnika je ponovo izabran Igor Pavličić. Međutim, prvo je SPO koji je tada kontrolisao RDS odlučio da pređe na stranu SNS, da bi potom isto učinili i socijalisti.

Nova gradska vlast ustanovljena je 13. septembra u prvim satima posle ponoći, a jedini koji su u oba saziva opozicija su odbornici SRS-a.

  • Nataša

    12.09.2013 21:08
    Podrška profesoru Ćosiću. Jedino znanje može da nas izvuče iz ovih problema u kojima smo trenutno u Novom Sadu. Vladajuća koalicija u gradu imenuju direktore javnih preduzeća, ugostitelje i radnike. Kupuju odbornike za radna mesta. Videli smo njihovu borbu protiv korupcije. Zaista poražavajuće za građane.
  • 12.09.2013 08:29
    KARIJERA
    Što ne ode malo i do ,,Banovine" ,pa da im kaže koju,dokle više lopovluka na nivou pokrajne,nepotizma ,straničarenja ,nerad ,loše privatizacije,loše situacija na univerzitetu(npr.Visaka poslovna škola ,nepotizam ,bahatizam ,korupcija),RVB,neravnomeran razvoj Vojvodine u poslednjih 15 godina(sredstva deljena po burazerskom principu),loša privatizacijab i td.

    E moj profesore ne zaslužuješ ti ovo pod stare dane. Samo te neki klinci koriste,pa onda zdravo,puj pike ne važi.
  • student

    12.09.2013 08:07
    ljubomire...
    ...ako veruješ u profesora kao što ja verujem, ne budi malodušan nego se uključi, pomozi. Ako je on našao motiva, nadji i ti. Baš uprkos svima koje si nabrojao, a koji misle da njihov staž u stranci može da nadomesti moralne i stručne nedostatke. Profesorova misija je da dokaže da bavljenje politikom može da bude drugačije, u interesu svih koji pripadaju nekoj zajednici, a ne samo onih koji uzurpiraju javne resurse. Mnogo je nas koji smo na FTN videli da je to moguće, ako bude sreće videće i Novi Sad. Baš zato DS u Novom Sadu od juna, zbog Ćosića, ima moj glas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti