Zbog gužvi Socijalno radi i u subotu

Zavod za socijalno osiguranje radiće i u subotu kako bi se smanjile ogromne gužve nastale usled pada kompjuterskog sistema.
Zavod za socijalno osiguranje radiće i u subotu kako bi se smanjile ogromne gužve koje u nastale usled pada kompjuterskog sistema, zbog čega širom zemlje nije bilo moguće overiti zdravstvene knjižice.

Kako kažu u RFZO, do problema je došlo usled pada sistema na Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja, preko kojeg se obavlja prijava i odjava. Zbog ove greške u sistemu, Novosađani ponovo proživljavaju scenario koji je do nedavno bio uobičajen ispred zgrade SUP-a, samo što se sada u pet ujutru dolazi ispred zgrade "Socijalnog".

Prema rečima sugrađana sa kojima smo razgovarali, mnogi od njih danima izostaju sa posla kako bi overili knjižice za sebe ili članove porodice, a poslodavci na to ne gledaju blagonaklono. Ono što je najgore, kako kažu, jeste da nikako nije moguće isplanirati koliko će čekanje da traje, a i kada dođu na red posle više sati, ništa im ne garantuje da će uspeti da overe knjižice.

Kako kaže Jelena Ristić iz RFZO, danas će biti održan sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Centralnog registra, kako bi se otklonio ovaj problem. "Kako je sistem padao, taj posao, koji obično traje minut-dva, znatno je produžen, što je izazvalo gužve", objašnjava Ristić i dodaje da su zdravstvene ustanove u obavezi da primaju hitne slučajeve i bez overene knjižice.

Direktorka Centralnog registra Milica Danilović se, pak, čudi ovim navodima i tvrdi da sistem dobro funkcioniše.

"Ne znam ko plasira priče da nam sistem ne radi, jer to nije tačno. Istina je da u petak nije funkcionisao na 45 minuta i nešto kratko u ponedeljak, ali to ne može da stvori tolike gužve. Problem nije u sistemu, već u tome što su PIO i RFZO sve do početka našeg rada imali neke svoje baze podataka, koje su se kosile sa pravim stvarima", kaže Danilović.

  • anonimus dva

    14.09.2013 10:13
    A zasto privatnik ne uplacuje radnicima doprinose, nego ih drzi na crno i drzava to odobrava.manite se pametovanja uzdajte se use i u svoje kljuse tako se,kod nas vojvodana kaze
  • Srdjan

    13.09.2013 22:27
    Anonimac, a za koga onda privatnik uplaćuje osigur
    A ja da pravim šrafove za avione samo bih leteo, ne bih uopšte vozio automobil ili moped.
  • anonimus dva

    13.09.2013 19:46
    da sam ja privatnik,kao neko isao bih u privatnu ordinaciju ,a nebi pljuvao po drzavi a uzimao kapom i sakom ,i satro hronicni bolesnik a visi po ceo dan na kompu i samo pametuje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti