Ultimatum španskoj ambasadi zbog kašnjenja radova na Žeželjevom mostu

"Železnice Srbije" su uputile španskoj ambasadi dopis s ultimatumom zbog toga što se kasni s izgradnjom Žeželjevog mosta.
"Železnice Srbije" su uputile španskoj ambasadi dopis s ultimatumom zbog toga što špansko-italijanski konzorcijum "Azvi Tadei Horta Koslada" kasni već 19 meseci sa izgradnjom Žeželjevog mosta.

"Zahtevamo da ili izvođači ubrzaju posao i promene pristup prema izgradnji mosta ili će ugovor biti raskinut, što razmatramo kao mogućnost", navodi se u dopisu. U španskoj ambasadi koja prati rad španskih firmi u našoj zemlji se slažu u oceni da je potreban hitan sastanak svih učesnika u ovom poslu, a kada će do njega doći još se ne zna.

Prema dosadašnjem tempu radova, Železnice Srbije nisu sigurne da konzorcijum ima tehničke i finansijske mogućnosti da posao završi. Ranije je saopšteno da su Železnice Srbije kao investitor sve svoje obaveze izvršile, nema neplaćenih radova, niti faktura izvođača radova koje čekaju da budu plaćene.

Svaka godina kašnjenja u izgradnji mosta preko Dunava Srbiju košta četiri miliona evra. Do sada je urađena svega četvrtina građevinskih poslova. Prema prvobitnom planu, novi drumsko-železnički most trebalo je da bude završen u novembru ove godine.

  • Darko

    16.09.2013 19:40
    Od kad su zatvorili Beogradsku kapiju prolazim bar dva puta dnevno pored gradilista i nisam video ni jednog radnika.Toliko
  • Atahualpa

    15.09.2013 17:44
    I Španci će reći sve šta imaju da kažu o srpskoj strani. Bilo kako bilo, neće biti dosadno. A most - kad bude.
  • Misho

    15.09.2013 13:21
    .
    Ako cuvena Mostogradnja nema opremu, kako je dobila posao na konkursu?

    Ovde je izgleda dovoljno da prodje samo nedelju dana pa da se zaboravi na Bekutinog ljubavnika.
    Na Miru, na Marka, na Karica i slicnu bagru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti