Vučević: Školske sale vratićemo deci

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će aktuelna gradska vlast istrajati u nameri da školske sale vrati deci.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će aktuelna gradska vlast istrajati u nameri da školske sale vrati deci.

On je rekao da se od te namere neće odustati ni po koju cenu, uprkos brojnim i jakim otporima.

"To su ogromni otpori zato što neko iznajmljuje po komercijalnim uslovima školske sale, ali ponavljam, mi od te namere nećemo odustati, koliko god da ima otpora od strane direktora pojedinih škola", naglasio je Vučević. On je kazao da su pojedini direktori škola u Novom Sadu upropastili te škole svojim, kako je kazao, "suludim potezima" i sudskim procesima ili nenamenskim trošenjem sredstava, a sada prozivaju grad da im ne pomaže.

Jedna od škola koja je u prethodnom periodu bila u žiži interesovanja javnosti je osnovna škola u Stepanovićevu, čiji je račun u blokadi skoro pune tri godine zbog sudskog spora koji je škola izgubila sa jednim zaposlenim i zbog činjenice da je taj dug trebalo da bude nadoknađen prinudnom naplatom, odnosno prodajom školske imovine.

"To je skandalozno. Da direktor škole čiji je račun tri godine u blokadi, ima imalo morala, sam bi podneo ostavku, a ne da proziva Grad. Moj stav je da on ne može biti na mestu direktora - ja ne vodim kadrovsku politiku po školama, ali nije normalno da on ostane direktor, posle svega što je uradio. Njemu je račun škole blokiran, nije Grad blokirao školu i nije Grad izazvao taj problem i nije se Grad ni sa kim inatio", rekao je Vučević.

Predmet pisanja u medijima bila je i Srednja ekonomska škola "Svetozar Miletić" koja je bila pred plenidbom pokretne imovine zbog neplaćenih dugovanja za rekonstrukciju fasade objekta u Ulici Narodnih heroja. "Ko je pravio postupke mimo zakona o javnim nabavkama i ko je učestvovao, praktično u kampanji, za prethodni režim i napravio toliku štetu za Srednju ekonomsku školu", upitao je Vučević, dodajući da ni direktor te škole ne treba da bude na toj funkciji.

Vučević je naglasio da nema ništa lično ni protiv jednog od pomenutih direktora i da ih jako uvažava, ali da ukoliko se njemu meri svaki potez da svaki potez mora da se meri i drugima samo što to, kako je kazao, "niko neće da nazove pravim imenom".

  • postenje

    19.09.2013 15:17
    sjasi kurta, da uzjase murta
    SJASI KURTA, DA UZJASE MURTA, uzimace oni pare, nece direktori skola . . .

    isto je uradio grmusa sa besplatnom skolom kosarke, gde su direktroi bili postavljeni od strane DSa dobijao je extra termine, dobijao pare od grada na konto tog projekta i nij eplacao trenere. ne skolovane profesore, nego trenere - bivse igrace. jadnici, ostali bez para, a razvalili se od psoal sa oko 50ak klinaca od kojih je svako dete moralo da ponese svoju loptu. radicu i ja za dzabe, kada mi obezbede rekvizite, pare od gradske uprave i besplatno takmicenje. ajmo pametni i vredni forumasi sto ste protiv direktora i profesora, radna akcija, pa da vas vidim koliko ste tada pametni i jaki. na komentarima i forumima ste preglasni, odrecite se svojih plata, pa da vas vidimo.
  • nela

    16.09.2013 12:06
    prva vojvodjanska
    PRVA VOJVODJANSKA BRIGADA,prednjaci u cenama,bahatosti direktora,vredjanju roditelja.Taj je iselio jedno odelenje u prepravljeni kutak podeljene ucionice ,da bi dobio novac od dodatog razreda produzenog boravka za koji nema uslove.Salu za fizicko prvo izdaju raznim klubovima,pa tek tada preostale termine dobiju deca.Tu su I kombinacije sa raznim likovima koji u radno vreme skole naplacuju sportske skolice I slicno.Vecina roditelja mladje dete upisuje u udaljene skole,gubeci nadu da ce se nesto promeniti.
  • Nixon

    15.09.2013 09:57
    skole...
    Direktor u Stepanovicevu je izgleda doneo niz pogresnih odluka...nije samo situacija ove godine, vec zaposleni iz te skole vec godinama putuju o svom trosku na posao..sto je presedan.
    A za sportske klubove, mora se naci drugo resenje. Jer nemoguce je iskontrolisati protok novca za izdavanje sala, novac ide iz ruke u ruku, nema drugog nacina.
    E sad, kad neki kazu - trose direktori taj novac na odrzavanje skole - pa kako ga provuku kroz papire?!
    Nisam ni clan ni Glasac SNS, pa ni Glasac M.Vucevica, ali drago mi je da ovako razmislja, ipak su tu deca u pitanju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti