Porodica optužuje privatnu bolnicu za smrt rođake

Porodica pacijentkinje Vesne Simović iz Nikšića optužila je lekare novosadske privatne bolnice "MC" da su krivi za njenu smrt.
Porodica pacijentkinje Vesne Simović iz Nikšića optužila je lekare novosadske privatne bolnice "MC" da su krivi za njenu smrt.

Mirjana Simović, rođaka pokojne Vesne, optužila je ovu bolnicu da nije na odgovarajući način uradila pripremu za operaciju, zbog čega je Vesna preminula.

Mira Simović je za RTV ispričala da je njena pokojna rođaka došla u Novi Sad da bi se operisala na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici, gde joj je rečeno da hiruršku intervenciju nije moguće obaviti, jer je strani državljanin, pa ju je doktorica koja ju je i primila uputila u privatnu bolnicu. Tamo ju je, dodala je Mira Simović, operisala ta ista doktorica, ali je njena rođaka sutradan preminula.

- Smatramo da nije bila dobro pripremljena za operaciju. Mnoga pitanja su nam ostala bez odgovora, tražićemo odgovore na sva ta pitanja i ako se utvrdi nečija odgovornost, tražićemo da bude sankcionisan kako treba da bude - kazala je Simović.

Navela je da je porodica pokušala od vlasnika bolnice da dobije lekarski karton, ali je taj zahtev odbijen, uz obrazloženje da je on vlasništvo bolnice. - Tražili smo da ga kopiramo, pa da dobijemo kopiju, a oni su nam odgovorili da to možemo da dobijemo samo po nalogu suda - ispričala je Mira Simović.

Vesna je preminula posle uspešne operacije karcionoma materice u početnom stadijumu. Ona je bolovala i od proširenih vena na nogama, a obdukcijom je utvrđeno da je preminula usled tromba.

Po dosadašnjim saznanjima porodice, kako tvrde, lekari u privatnoj bolnici su Vesni uradili samo analizu krvi, i pregledao je kardiolog. Tvrde da nije urađen CT, niti snimanje magnetnom rezonancom, što bi, po njihovom mišljenju, pokazalo da ima tromb. Porodica najviše lekarima zamera to, što je, kada joj je pozlilo zbog tromba, nisu odmah prevezli u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, već su pokušali reanimaciju.

Pokojna Vesna je majka troje dece.

- U bolnici se leče bolesni ljudi i svako može da umre. Ne razumem čemu islednička pitanja i uplitanje medija - kratko je za Novosti rekao direktor bolnice Dragan Kovačević. zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja već u ponedeljak će zbog sumnjivog slučaja smrti pacijentkinje iz Nikšića, posetiti ovu bolnicu.

Opšta bolnica "MC" osnovana je 2006. godine, radi na oko 2.000 kvadratnih metara namenski izgrađenog prostora u neposrednoj blizini Doma zdravlja na Limanu IV.

  • ana marija

    27.12.2013 21:24
    ana
    tu bolnicu je odavno trebalo zatvoriti, to je sve bahata gomila neznalica
  • mima

    14.10.2013 18:37
    mima
    nije mi jasno ko još ide i na najobičniji pregled u ovu bolnicu. pa svi znaju da oni samo uzimaju pare, a za pacijente baš ih briga.
  • Gordan

    15.09.2013 14:38
    "zabrinuta" rodjaka
    Slučaj treba savesno i stručno ispitati, ali bi trebalo proveriti i FAMOZNU "zabrinutu" rodjaku Simović. Ona je supruga najvećeg lešinara medju advokatima. Opet je videla priliku za zaradu, a možda joj je pomalo i žao zbog rodjake.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti