"Štetočinska vlast" i "propadanje Novog Sada"

SNS poziva DS da se izvini Novosađanima, DS proziva SNS za propadanje grada.
Gradski odbor Srpske napredne stranke pozvao je Demokratsku stranku da se, povodom navoda koje je iznela Aleksandra Jerkov, prvo izvini građanima Novog Sada za svu štetu koju su naneli Novom Sadu tokom prethodnih nekoliko godina.

"Aleksandru Jerkov, nekadašnju saradnicu Igora Pavličića, pozivamo da prvo počisti u svom dvorištu pre nego što počne da drži predavanje drugima", kaže se u saopštenju novosadskih naprednjaka.

Iz SNS poručuju da gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević "nikada nije bežao od odgovornosti i nadležnosti", što je, kako se navodi, pokazao i rešavajući probleme u preduzećima gde kao gradonačelnik nema nadležnosti. "Novitet, Dunav grupa agregati, zalaganje i konstantan apel na nadležne da se postavi načelnik policije, 300 policajaca koji su neophodni gradu trenutno je na obuci i sledeće godine će biti na ulicama Novog Sada, samo je deo onoga za šta se gradonačelnik zalaže, iako to nije u njegovoj nadležnosti", stoji u saopštenju.

"Srpska napredna stranka se nada da će čelnici DS, uključujići i Aleksandru Jerkov, shvatiti da građani ipak imaju dobro pamćenje, pa se sećaju kako je Novi Sad izgledao tokom štetočinske vlasti DS, a imaju i oči pa vide da je sada kud i kamo bolja situacija".

Portparolka Demokratkse stranke Aleksandra Jerkov izjavila je prethodno da Novom Sadu ne treba gradonačelnik koji se ne bavi svojim poslom i ni za šta nije nadležan.

"Gradonačelnik Miloš Vučević ovih dana preko medija sebe proglašava nenadležnim za sve - za bezbednost u gradu, za dovođenje investicija, za otvaranje radnih mesta, a takav gradonačelnik ne treba Novom Sadu", rekla je Jerkov i ponovila zahtev DS za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Kako je dodala, Vučević jedino smatra da je nadležan za vanredne pokrajinske izbore.

Jerkov je rekla i da Gradski odbor DS danas obeležava, kako je kazala, "godinu dana propadanja Novog Sada". Prema njenim rečima, Vučević za godinu dana vlasti, kako je rekla, u Novom Sadu nije otvorio nijedno novo radno mesto i nije doveo ni jednog investitora.

"Svedoci sma da prethodnih dana gradonačelnik preko medija moli republičku vlast da imenuje načelnika policijske uprave i da u Novi Sad dovede investitore, kao da ne zna da je to njegov posao", istakla je Jerkov.

  • obradpavkov

    19.09.2013 04:44
    pamtimo i dobro i lose u ovom gradu ali ovi uz sns su ubedljivo najgori ,gs.gradonacelnice nedozvoli ovoj tvojoj kvazi koaliciji da vam kalja obraz ,ipak ste vi za nas novosadjanine koji vas znamo iz cestite kuce ,oterajte tu koaliciju
  • Vlada

    16.09.2013 07:58
    @Љиљана
    "Navodnici" se ne "koriste" tako kako ti "misliš" da se "koriste".
  • Robi

    16.09.2013 06:11
    Dosta više!
    Šta se to promenilo u gradu?!? Ništa! Dobro, skoro ništa. Sada imamo krajišničke žurke na sve strane (ne kažem da ne treba da ih bude, ali što je mnogo-mnogo je). Ali generalno, ovi prethodni nemaju prava da se javljaju jer je za onolike godine relativno malo urađeno, ovi što su sada na vlasti nemaju prava da se javljaju jer nisu uradili ništa da se takvo stanje promeni, čak naprotiv, oni su dali vlast u ruke čoveku kakav je Bokan. I čemu onda ova rasprava?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti