Sević: Vlast u Novom Sadu stabilna, nema potrebe za izborima

Vladajuća većina u Novom Sadu je stabilna i nismo blizu nikakvih vanrednih izbora, kaže predsednik Skupštine grada Siniša Sević, koji je i predsednik Gradskog odbora SPS-a odbacujući time stav novosadske opozicije na godišnjicu rada aktuelne vlasti da su lokalni izbori potrebni.
Vladajuća većina u Novom Sadu je stabilna i nismo blizu nikakvih vanrednih izbora, kaže predsednik Skupštine grada Siniša Sević, koji je i predsednik Gradskog odbora SPS-a odbacujući time stav novosadske opozicije na godišnjicu rada aktuelne vlasti da su lokalni izbori potrebni.


Sevićevi socijalisti su prošlog septembra prelomili da napuste savez sa demokratama koji su prešli u opoziciju i osnovali novu gradsku vlast sa naprednjacima. Bila je to, kaže Sević za "Dnevnik", politička odluka vrhova stranaka na koju on danas ne želi posebno da se osvrće.

"Suština je kako sada funkcioniše gradska vlast. Imam veoma dobru komunikaciju sa Milošem Vučevićem kao gradonačelnikom Novog Sada, i Skupština grada je do sada imala 16 sednica sa blizu 600 tačaka dnevnog reda i 1.000 donetih odluka i rešenja. Dakle, dinamika je bila veoma velika, daleko iznad zakonskog minimuma. Prva smo lokalna samouprava koja je u potpunosti uskladila svoje akte s onim što je radio republički parlament po pitanju Zakona o javnim preduzećima, od registracije JP pa sve do izbora direktora."

Bilo je sednica s izuzetno puno tačaka dnevnog reda, pa su se, kako vam to zamera opozicija, donosile "noćne odluke". Da li je to opterećivalo rad parlamenta?

"Neke sednice prosto moraju da traju dugo, a to je konstitutivna sednica i one kada se raspravlja o budžetu i eventualno rebalansu. Poslednju smo podelili u dva radna dana i to će i ubuduće biti praksa, kad nismo vezani rokovima i tematskom celinom. Opozicija zamera da ponekad imamo problema sa dinamikom dostavljanja materijala odbornicima. Najbolji način da to prevaziđemo je uvođenje elektronskog dostavljanja."

Kada će elektronski sistem za dostavu materijala zaživeti?

"Pokrenuli smo tu priču i nadam se da bismo do kraja godine mogli da takav sistem uvedemo u rad Skupštine. Dakle, da elektronski sistem koji sad imamo za vođenje sednice i glasanje bude unapređen i da odbornici mogu da dobiju materijal i u elektronskoj formi."

Od 1.000 donetih akata, koja je odluka bila posebno teška, u smislu da i odbornike opozicije ubedite da glasaju za nju?

"Nije veliki broj, ali je bilo odluka koje smo doneli gotovo jednoglasno."

Iz vladajuće većine je bilo i ocena da opozicija opstruiše rad Skupštine kada satima iznosi zamerke po Poslovniku?

"Više puta sam zamolio, i na sastanku sa predsednicima poslaničkih grupa, za korektan stav, jer neprekidno insistiranje na povredama Poslovnika je nešto što zaista nepotrebno odugovlači rad sednice."

  • Stručnjak

    16.09.2013 15:51
    SAMO SE VI NADAJTE
    Kažu stari - najgore je kad narod zaćuti. Ako je vama, gospodo, pardon drugovi, dobro - nama nije. Stagniramo već godinama, a po svoj prilici sada smo potonuli još dublje. Naučnici su u čudu - niko nije očekivao ovoliku dubinu go...a, te nisu sigurni da li ćemo ikada isplivati, a VI se hvalite i dalje kako nam baš dobro ide!
  • 16.09.2013 10:55
    Cim ti moras javno da tvrdis da je sve ok znaci da je raspad sistema. Svako vuce na svoju stranu. SPO i fej cigani sa Bokanom na celu kradu gde god stignu, exDveri su se otrgli kontroli , SPS kadrovi poput Petrovica zaradjuju 400.000 mesecno (ugledali se na Bajatovica) a SNS cuti i gleda jer ne smeju da pisnu. Ipak fotelja mora da se sacuva a za grad ko te pita....
  • Ivana

    16.09.2013 09:30
    Kum
    Sevicu kako ti je kum BAjatovic, nesto se mnogo pritajio, a grejna sezona samo sto nije!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti