U nedelju biciklistički piknik u Jevrejskoj ulici

Novosađani će od danas pa do 22. septembra biti deo Evropske nedelje mobilnosti pod sloganom "Čist vazduh-ti si na potezu".
Novosađani će od danas pa do 22. septembra biti deo Evropske nedelje mobilnosti pod sloganom "Čist vazduh-ti si na potezu".

Cilj ove kampanje koja promoviše manje korišćenje automobila po gradu, jeste smanjenje zagađenosti vazduha. Tokom ove nedelje građani Novog Sada moći će da doprinesu poboljšanju kvaliteta životne sredine korišćenjem alternativnih vidova prevoza.

Biciklistička inicijativa Novog Sada zajedno sa Biciklističkim savezom Vojvodine organizovaće biciklistički piknik 22. septembra na Svetski dan bez automobila.

Agneš Ćurčić Asodi iz Biciklističke inicijative kaže za 021 da je prošle godine broj učesnika bio veliki, a da i ove očekuju dobar odziv biciklista.

"U planu je da se Jevrejska ulica zatvori na četiri sata. Tada ćemo mi pozvati svoje bicikliste i biciklistkinje da se pridruže  pikniku, da zauzmu ulicu i posede nekoliko sati, koliko im prija", kaže naša sagovornica.

Prošle godine u Evropi je više od 2.000 gradova učestvovalo u ovoj akciji, a prednjačili su gradovi iz Austrije, Francuske, Švajcarske, Poljske i Češke.

  • @NSgar

    17.09.2013 06:49
    kada stavite na papir koliko novca godišnje potrošite na gorivo, parking, registraciju, servis automobila... shvatićete da od tog novca možete kupite 3-4 doobra bicikla godišnje. A od kusura se vozite taxijem ili gradskim prevozom :-)
  • Pokojni Toza

    17.09.2013 06:13
    Samo da se izvinem
    Do nedavno sam šizeo što su biciklističke staze pune mama sa kolicima medjutim postao sam tata pre mesec dana i shvatio sam koji je problem gurati kolica po pešačkoj stazi. Ovom prilikom bih iskoristio priliku da se izvinem svim kolegama biciklistima zbog korišćenja bici staza. Samo cimnite i mi ćemo se skloniti jer kao što je neko rekao na našim finim pešačkim stazama bebe mogu samo morsku bolest da dobiju!
  • 16.09.2013 21:17
    tuzno i ruzno
    Nije da nema biciklistickih staza,ima sasvim dovoljno,istina,nisu sve u najboljm stanju,ali moze se voziti.Istina je, roditelji sa decijim kolicima su na stazama,ali zazvonis im i sklone se,ne moze nam naskoditi malo tolerancije,ko voli da vozi bicikl,snadje se.
    Veliki su problem lopovi u nasem gradu,zbog njih je nastao i problem parkiranja i ostavljanja biciklova,sad su jos jedino u stanovima sigurni,a muka je svaki dan sa biciklom na sprat i sa sprata,pa jos ako zgrada nema lift,a biciklane zvrje prazne.
    E,to je problem!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti