Elektronska naplata u gradskim autobusima od sledećeg leta

Direktor Gradskog saobraćajnog Milan Balać izjavio je da je sistem elektronske naplate koji će uskoro biti uveden u gradske autobuse u tehnološkom pogledu napredniji od sistema uvedenog u Beogradu.
Direktor Gradskog saobraćajnog Milan Balać izjavio je da je sistem elektronske naplate koji će uskoro biti uveden u gradske autobuse u tehnološkom pogledu napredniji od sistema uvedenog u Beogradu.

On je rekao da se radi o najsavremenijem sistemu koji se trenutno koristi u svetu i da će taj sistem biti živ u smislu da će biti moguće nadograditi ga u svakom trenutku.

"Kada bi napravio poređenje sa ovim sistemom koji postoji u Beogradu, tzv. bus-plusem, neću preterati ako kažem da je to isto kao porediti mercedesa i fiću. Išli smo na najsavremeniji sistem koji će u svakom momentu biti moguće nadograditi", rekao je Balać.

Prema Balaćevim rečima posebna prednost novosadskog sistema u odnosu na "Bus plus" je to što će vlasnik tog sistema biti JGSP, odnosno Grad Novi Sad kao osnivač preduzeća. Uvođenjem sistema elektronske naplate, kako je rekao Balać, skratiće zadržavanje autobusa na stajalištima, što će omogućiti Novosađanima da imaju brži i sigurniji javni prevoz.

Balać je najavio da bi posao oko tendera za uvođenje elektronskog sistema naplate, odnosno potpisivanje ugovora sa izvođačem, trebalo da bude u oktobru. Period implementacije sistema je od šest do osam meseci, što znači da će, ako ugovor bude potpisan u oktobru, sistem potpuno zaživeti na leto 2014. godine, kazao je Balać dodajući da je za uvođenje tog sistema iz gradskog budžeta izdvojeno 130 miliona dinara.

  • -

    17.09.2013 18:45
    -
    @Nikola
    mesecna karta nikada nije dzaba niti ce biti.

    ne laje kera zbog sela.
    bus plus u bg-u je uveden da privatni turski gazda nema rashoda.
    u opkladu je ovo korak ka rasprodaji ns grasa
  • Steva-NS

    17.09.2013 17:38
    Evo šanse ..... !
  • Nikola

    17.09.2013 15:16
    @- - -
    Osim ako svi u porodici imaju mesečnu kartu. Onda je džaba.

    Ovaj sistem se i uvodi kako bi postojale vremenske karte. A dnevne i nedelje već postoje, samo se treba malo informisati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti