Na pumpama cene stoje

Uprkos zvaničnom poskupljenju goriva između petka i subote, ni privatne, ni pumpe Naftne industrije Srbije nisu povisile cene.  
Uprkos zvaničnom poskupljenju goriva između petka i subote, ni privatne, ni pumpe Naftne industrije Srbije nisu povisile cene.

Takođe, niko od njih za sada ne zna kada će cenovnici biti promenjeni, a kako Radio 021 saznaje, neke od privatnih pumpi bi tu informaciju mogle da imaju večeras. Benzin na pumpama NIS-a košta 113 dinara, a na privatnim je cena do dva dinara viša. Evrodizel košta od 108 do 110 dinara kod privatnika, a u NIS-u je dinar jeftiniji. Cena dizela varira od 97,5 do 100 dinara, dok gas svuda košta 53 dinara. Prema rečima šefa pumpe "Europetrol", Branka Vekića, Vlada je propisala maksimalne cene, ali cene na pumpama mogu ostati i ispod te granice.

"Ništa se za sada pouzdano ne zna, tako da je moguće da će poskupljenja biti, ali to sve zavisi od konkurencije i kretanja cena kod njih. Za sada su ove cene aktuelne", rekao je on.

Kako kažu privatnici, njihove cene će se menjati u skladu sa odlukama Naftne industrije Srbije i druge konkurencije. Ovo je osmo poskupljenje goriva od početka godine. Nova maksimalna cena benzina je 119,40 dinara, a evrodizela skoro 121 dinar. (Asja Francisti)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti