Najveći problemi Novosađana bezbednost, čistoća i javne usluge

Novosađanima najveće probleme predstavljaju bezbednost u gradu, čistoća, zelenilo, javne usluge i servisi, pokazali su rezultati tronedeljnog projekta "Moj grad".
Novosađanima najveće probleme predstavljaju bezbednost u gradu, čistoća, zelenilo, javne usluge i servisi, pokazali su rezultati tronedeljnog projekta "Moj grad".

Projekat koji je pokrenuo Kulturni centar Novog Sada (KCNS) trajao je od 27. avgusta do 15. septembra, a sugrađani su na sedam lokacija u gradu mogli da iznesu svoje primedbe i predloge kako bi svoj kraj učinili boljim.

"Ideje sugrađana su zaista konstruktivne i od velike pomoći. Projekat je bio organizovan na Grbavici, Limanu, Detelinari, Novom naselju, Klisi, Petrovaradinu i u Sremskoj Kamenici", rekao je direktor KCNS Andrej Fajgelj.

Projekat koji je organizovan u okviru priprema za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2020, osmišljen je po jednostavnom modelu koji razvija ideje građana i podiže svest o nivou urbane kulture. Fajgelj je naveo da Grad treba da napiše prijavu, koja treba da pobedi, a onda 2020. godine da se projekat sprovede u delo u oblastima kulture.

Koordinator projekta "Moj grad" Darko Polić kaže da izazovi koji prate ovakve projekte mogu biti nepredvidivi, ali da je ovaj projekat doživeo fantastičan uspeh i da je ispao mnogo bolje nego što su se nadali. Sledeći koraci su redovno organizovanje akcija uređivanja svog kraja uz pomoć Grada Novog Sada.

Evropska prestonica kulture je najveći projekat Evropske unije u oblastima kulture, koja se dodeljuje od 1985. godine, a 2020. će prvi put biti dostupna i gradovima iz zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

  • sandra

    18.09.2013 08:28
    jedva čekam sneg
    danas sam saznala da novi sad mesecima nema načelnika policije? da li je to stvarno istina? policija jede burek u kolima svaki dan, ako nekog i uhapse šta s njim i da rade kada sudstvo ne radi ništa, ne postoji zakon koji osuđuje i maloletna lica, ulice su prljave, smrdljive i zagađene. jedva čekam da padne sneg. da sve bude belo i da se ne vidi đubre (jer se jedino tada ne vidi), da se banda posmrzava, da nas ne pljačkaju na ulicama, jer ih mrzi po hladnoći...
  • ns

    18.09.2013 07:11
    ns
    pogledajte z stanicu i prostor oko nje postala je javni wc
  • ubrus wilis

    18.09.2013 06:58
    boze...
    nemogu da verujem da sam docekao da beograd bude pitom grad,da beograd bude cist,da ima bolji gradski prevoz...nemogu vise da nabrajam dusa me boli...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti