Drugi anti-droga festival danas i sutra na Štrandu

Na Štrandu se danas i sutra održava drugi po redu anti-droga festival pod nazivom "Budi slobodan".
Na Štrandu se danas i sutra, 27. i 28. septembra, održava drugi po redu anti-droga festival pod nazivom "Budi slobodan".

Cilj ove manifestacije je da podstakne društvo da se uključi u borbu protiv zavisnosti, ali i da se motivišu i ohrabre mladi da proslave život u pravoj slobodi bez droge.

- Takođe želimo da pošaljemo poruku nade zavisnicima da izlaz postoji, da je pobeda nad drogom moguća. Ova manifestacija omogućiće i razvoj međusobne saradnje o umrežavanju organizacija koje se bore protiv zavisnosti i pojačati dalju saradnju na internacionalnom nivou koja je zaživela prošle godine - kaže za 021 Boris Štrbac, predsednik Udruženja za pomoć zavisnicima "Restart". On dodaje da je festival "Budi slobodan" ujedno još jedan korak pri prevazilaženju predrasuda koje onemogućavaju demistifikaciju i rešavanje ovog gorućeg problema.

Na festivalu će se predstaviti organizacije koje se bore protiv narkomanije, čuće se autentične priče onih koji su pobedili drogu, predviđeno je nekoliko predavanja, kao i koncerti tokom obe večeri. Prvog dana nastupaju Nevas trio, Josip-a-Lisac, Keckec i Zbogom Brus Lee, a drugog Irie FM, Killo Killo banda i Marčelo.

Organizator festivala je novosadsko Udruženje "Restart" koje pruža pomoć bivšim i trenutnim zavisnicima. Restart je osnovan 2011. godine na inicijativu grupe uspešno rehabilitovanih i resocijalizovanih zavisnika, stručnih lica i na dobroj volji građana koji su se u svom najbližem okruženju susreli sa problemom narkomanije. Do danas je preko ovog udruženja 40-ak momaka i devojaka upućeno na rehabilitaciju.

  • Max

    27.09.2013 10:42
    Ljudi...
    ...zaboravite na droge, lek Coaxil je majka. Anksioznost, umor, depresija...sve rešava.
  • ***

    27.09.2013 09:48
    Istinici i Piplfoksu
    Hej nađite se vas dvojica negde pa na miru diskutujte, uz, recimo, oivo ili sok od zove!!!
    Mmmmm, sok od zove!!!
  • Piplfoks

    26.09.2013 12:47
    @Istinica
    Hahahah, al' je nekom iskočila vena na čelu... Ne daj bože da ti otkaže srčka od histerije, kako li će se tvoji naslednici kretati dalje kroz život bez tvojih mudrih saveta... Biće im straaašno, moraće da slede primere nekoga ko nije neobrazovani, zatucani, isfrustrirani primitivac. Usput, nisam znao da u višoj stolarskoj predaju psihologiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti