ZIG raspisao tender za izgradnju mosta preko DTD-a

Zavod za izgradnju grada raspisao je tender za izgradnju mosta preko kanala DTD, na trasi Bulevara Evrope, vredan skoro jednu milijardu dinara.
Zavod za izgradnju grada raspisao je tender za izgradnju mosta preko kanala DTD, na trasi Bulevara Evrope, vredan skoro milijardu dinara.

 

Otvaranje ponuda zakazano je početkom oktobra.

Direktor ovog preduzeća, Goran Višnjić kaže da, i pored svih nepovoljnih okolnosti oko izgradnje čevtrte deonice Bulevara Evrope, realizacija ovog strateški vrlo važnog projekta nije prekidana na deonici od Rumenačkog puta do kanala DTD. "Međutim, ZIG je morao raskinuti dva sporna ugovora vezana za izgradnju mosta i deonice bulevara od kanala do autoputa, koje je ranije rukovodstvo zaključilo sa Borovicom", kazao je Višnjić.

Kako bi zaštitili interese Novosađana, kao i samog preduzeća, ZIG je podneo tužbu protiv preduzeća "Borovica Transport" iz Rume, za povraćaj neopravdanog dela uplaćenog avansa u visini od oko 462 miliona dinara.

Podsetimo, preduzeće "Borovica transport" je dobilo posao izgradnje četvrte deonice Bulevara Evrope, koja počinje od kanala DTD, obuhvata izgradnju mosta, sve do spajanja sa autoputem. ZIG je pokrenuo sudski postupak budući da firma uhapšenog biznismena Dušana Borovice nije odgovorila na zahtev za raskidanje ugovora i povraćaj uplaćenog avansa.

  • milmar

    18.09.2013 06:55
    drago mi je ....
    sto se nastavlja sa izgradnjom,a sto se tice kruznog toka u Primorskoj se radi projekat kruznog toka,radice se u 2014.,planirano je prosirenje Sentandrejskog puta do 2020.godine,sa kompletnom infrastrukturom od Klisanskog mosta do autoputa,e jedino nije planirano prosirenje mosta preko kanala DTD,jer je u nadleznosti Republike,a ne znam da li su oni planirali prosirenje mosta u skorijem periodu ! Znam da ce u skorije vreme raditi rekonstrukciju mosta,a po meni bi ga isto tako trebali prosiriti bez obzira na novi most preko kanala ! to je jedini ulaz-izlaz u Novi Sad koji nema duple trake,sad se setih i Petrovaradin nema ! i da zavrse konacno Temerinski put i rese imovinsko pravne odnose sa Tokom ! Bez pravih i dobrih puteva nema nam napretka !
  • 18.09.2013 06:19
    Amna ljudi najvece guzve u gradu su na KLISANKSOM MOSTU ...
    ZIG :
    1. Kruzni tok Primorska i Sentandrsjki put HITNO
    2. Ceo Sentanrejski put razdelno ostrvo i dve trake
    3. Prosirite KLISANKSI MOST
  • 18.09.2013 06:13
    Sale NS ?
    Mozda da negde razvijemo LIMAN V ?
    a ostale delove grad ane moramo ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti