Veliko interesovanje za besplatan pregled na Trgu slobode

Dom zdravlja je danas na Trgu slobode organizovao tradicionalnu akciju "Otvorena vrata".
Dom zdravlja je danas na Trgu slobode organizovao tradicionalnu akciju "Otvorena vrata".

Na štandovima su se obavljali  besplatni pregledi građana, a Novosađani su mogli dobiti i savete lekara i medicinskog osoblja.

Član gradskog veća za zdravstvo Zoltan Horvat je izjavio da se u ovakvim akcijama Novosađani mogu uveriti u samopregornost i stručnost medicinskog osoblja. On je najavio i mogućnost pokretanja slične akcije kojom bi se građani jednom nedeljno pregledali u Domu zdravlja.

Projekat "Otvorena vrata Doma zdravlja" se finansira iz gradskog budžeta i za realizaciju je izdvojeno 2,8 miliona dinara. Tokom ove godine planirano je deset manifestacija na kojima će se obavljati besplatni pregledi u mesnim zajednicama i prometnim trgovima.

Cilj akcije je je aktivno učešće građana u usvajanju zdravih stilova života, kao osnov prevencije bolesti i povećanje odgovornosti za sopstveno zdravlje.

  • Ahilova Šesta

    18.09.2013 18:14
    Ma, nismo mi toliko za pregledanje koliko smo za posmatranje!
  • Radisha

    18.09.2013 13:31
    A holesterol
    Bio sam danas u redu i čekao više od 60minuta, već u 12h nije mogao da se meri holesterol. Pitam odgovorne, da li je to u redu ako akcija traje do 13h ?
  • ns

    18.09.2013 12:03
    cekaj malo
    Znaci svaka od ovih akcija kosta 280.000 dinara...lekari su iz Doma zdravlja, obavaljuju se pregledi tipa merenje pritiska,poslusaju se ljudi stetoskopom i sl...daju saveti..ne rade se laboratorijske analize..prakticno nema troskova ni prevoza za lekare...eventualno dnevnice, ali ni to jer rade u redovno radno vreme..pa sad mi kazite sta to kosta 280.000...jer mozda ja gresim puno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti