Počela isplata naknada porodiljama iz Radosnog detinjstva

Trudnicama i porodiljama, koje zbog blokade računa "Radosnog detinjstva" novac nisu dobijale pet meseci, danas je isplaćena prva od zaostalih naknada.
Za više od 120 trudnica i porodilja, koje zbog blokade računa PU "Radosnog detinjstva" novac nisu dobijale pet meseci, danas je isplaćena prva od zaostalih naknada.

Porodiljama je isplaćena naknada za april. Prema rečima direktora Radosnog detinjstva Marka Grgurovića, novac je konačno obezbeđen iz sredstava te predškolske ustanove.

"Nadamo se da ćemo brzo dobiti sredstva i za maj i jun, a potom nastaviti sa redovnim isplatama", rekao je Grgurović za Radio 021. On objašnjava da je šest miliona dinara namenjeno za refundaciju naknade otišlo na pogrešan račun. Zbog blokade, oni nisu mogli da raspolažu tim novcem, pa ga je Poreska uprava povukla.

Zbog čestih žalbi porodilja, pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih je prethodno uputila preporuku Radosnom detinjstvu da ubuduće istovremeno sa isplatama zarada isplaćuju i naknade porodiljama. "Preporučili smo da ispitaju odgovornost onog zbog kojeg je uplata išla na pogrešan račun, koji je kasnije blokiran od strane Poreske uprave", objašnjava ona za 021.

Grgurović očekuje da će pogrešno uplaćen novac biti vraćen na njihov račun, kako bi ubuduće mogli redovno da isplaćuju porodilje. "Kada nam je račun blokiran, obavestili smo sve uprave da nam ne transferišu sredstva dok nam račun ne odblokiraju. Međutim, nečijom greškom uplaćen nam je novac od strane Uprave za socijalnu i dečiju zaštitu", navodi on i dodaje da trenutno nemaju mogućnost da vrate ta sredstva jer su ušli u reprogram.

Podsećamo, Radosnom detinjstvu je početkom jula blokiran račun zbog duga od 300 miliona dinara koji je nasleđen od prethodnog rukovodstva. (Suzana Stojićević)

  • nss

    20.09.2013 06:10
    bruka
    i po obicaju niko nije odgovarao za to sto su pogresili racun....a sto bi bebe zivele....vazno da se kunemo u decu
  • Violeta

    19.09.2013 21:59
    Lazu vas, na zalost..
    Draga mama, dobro ste informisani.. Racuni bolovanja su posebni namenski racuni koji ne podlezu blokadi i jedini su izuzeti od iste, bas iz razloga da se ovakvi "primeri" ne bi mogli desavati.. Isto vazi i za naknade porodiljama ! Ovu informaciju mozete proveriti u bilo kojoj poslovnoj Banci, a kako sam zaposlena u jednoj od njih, znam o cemu govorim.. Na zalost, bezocno vas lazu i manipulisu sa vama zbog situacije u kojoj su se nasli, koristeci lose izgovore.. Duboko me pogadja ono sto vam se desava, jer ste uz bebe naranjiviji deo populacije.. Posebno, sto je rec o vaspitacicama koje su zaduzene da vaspitaju i decu onih koji ih tako bezobrazno varaju i potkradaju, a da pri tom sopstvenu decu nemaju cime da nahrane jer ne primaju "platu"... Strasno, tuzno, jadno !! Svim srcem sam uz vas, ne dajte se, vec organizujte i strajkujte ako treba svaki dan, dok ne dobijete i poslednji dinar koji vam duguju..
  • mama

    19.09.2013 11:20
    otkad to?
    koliko ja znam, i kada je blokiran račun neke firme a od države porodilja dobija naknadu, njoj se otvara poseban račun koji ne može biti blokiran i kojim može da raspolaže lično ona. Ispravite me ako grešim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti