Opasnost od virusa Zapadnog Nila još mesec dana

Na teritoriji Vojvodine od virusa groznice Zapadnog Nila do danas je umrlo osam osoba, a još 58 je obolelo.

Na teritoriji Vojvodine od virusa groznice Zapadnog Nila do danas je umrlo osam osoba, a još 58 je obolelo.

Kako je za 021 kazala doktorka Svetlane Ilić sa Instituta za javno zdravlje Vojvodine, najveći broj obolelih od ovog virusa je sa teritorije Južnobanatskog okruga.

Ona ocenjuje da će broj obolelih rasti dok ima komaraca, odnosno do sredine oktobra. Podsetimo, prvi slučaj oboljenja od virusa groznice Zapadnog Nila registrovan je sredinom jula.

Ubod zaraženog komarca je osnovni način prenošenja virusa Zapadnog Nila, ali su rezervoar infekcije mnoge vrste divljih i domaćih ptica. Komarci se zaraze prilikom sisanja krvi inficiranih ptica i nastavljaju da prenose virus na ljude i druge životinje.

  • 18.09.2013 14:25
    glupi komarci i jos gluplje ptice...samo neki problemi gde god da se okrenes...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti