Solidarnost traži obeštećenje za akcionare Petra Drapšina

Oko 30 akcionara fabrike "Petar Drapšin" u restruktuiranju danas protestuje jer nemaju povratnu informaciju da li država hoće da im kupi akcije.

Oko 30 akcionara fabrike "Petar Drapšin" u restruktuiranju danas protestuje jer nemaju povratnu informaciju da li država hoće da im kupi akcije.

Predsednica sindikata "Solidarnost" Gordana Kojić kaže za Radio 021 da očekuju obeštećenje za akcionare. "Mi smo se okupili ispred pokrajinske vlade, jer smatramo da naša vlast ima ingerencije i zahtevamo da se akcionari obeštete, pošto "Petar Drapšin" treba da ide u likvidaciju", navodi ona.

Kojićeva kaže da očekuju i da se u socijalni program, koji se u fabrici radi za 60 radnika, uključi i 20 radnika koji su dobili nezakonite otkaze još 2007. godine.

Akcionari su se okupili ispred novosadske kancelarije Agencije za privatizaciju i zatim otišli do Izvršnog veća. Protest je nastavljen ispred Gradske kuće.

Kojićeva kaže da je direktorka Agencije za privatizaciju odbila da razgovara sa njima, dok su, sa druge strane, sindikalci odbili da pričaju sa zamenikom pokrajinskog sekretara za privredu Dragom Đokićem, koji im se obratio ispred Vlade Vojvodine. Gordana Kojić kaže da su ranije uputili zahtev novoj vlasti za reviziju privatizacije, ali je on odbijen. (Suzana Stojićević)

  • bivsi SSovac

    20.09.2013 04:59
    A sta ste ocekivali...
    ...da ce vas primiti Pajtic ? Pa on je i zaposlio Djokica da prima, obecava, ispraca...
    Taj zanat je dobro ispekao u SS, osetilo je to na svojoj kozi nekoliko desetina hiljada otustenih radnika u Novom Sadu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti