Pokrajinski ombudsman: Informatika neovlašćeno naplaćuje osiguranje

Informatika nema ovlašćenje da od građana naplaćuje osiguranje stanova i kuća u okviru objedinjene naplate, upozorava pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih.
Informatika nema ovlašćenje da od građana naplaćuje osiguranje stanova i kuća u okviru objedinjene naplate, upozorava pokrajinska ombudsmanka Aniko Muškinja Hajnrih.

Ona navodi za Radio 021 da je Informatika sklopila ugovor sa osiguravajućim društvom i time dala sebi za pravo da obavlja ovakvu vrstu naplate.

"Informatika je zaključila ugovor sa osiguravajućim društvom i smatraju da je, na neki prećutan način, građanin kada uplati prvu naknadu pristao na taj ugovor. Međutim, isto tako i kad ne uplati, po istom osnovu se raskida taj ugovor", kaže ona.

Pokrajinska ombudsmanka objašnjava da je Informatika dužna da u okviru objedinjene naplate naplaćuje usluge komunalnih preduzeća, poput deratizacije i čišćenja zgrada, što ne uključuje i osiguranje stanova.

Ona navodi da ugovor o osiguranju građanin može neposredno da zaključi sa osiguravajućim društvom, a da Informatika to nikako ne može da naplaćuje.

U Informatici su nam rekli da nisu obavešteni da su dobili bilo kakvu preporuku i nisu želili da komentarišu upozorenje pokrajinske ombudsmanke. (Suzana Stojićević)

  • омајгад

    25.09.2013 07:58
    Па сви знамо да се на рачунима Информатике ставка осигурања налази годинама уназад, ако не и деценијама. Сви знамо и да је ставка опциона, необавезна. И сви знамо да је то постало "проблем" кад су са власти слетели ти што су слетели.
  • Ima još lopovluka!

    25.09.2013 07:10
    Nije samo osiguranje!
    Na računima informatike postoji još jedna stavka koja se naplaćuje "na silu":

    STALNO ODRŽAVANJE!

    Neko("stalni održavalac")potpiše ugovor sa predsednikom Skupštine stanara zgrade(bez potrebnih 50% + 1 potpisa za saglasnost) o stalnom održavanju stanova,iako vama to ne treba jer ili sami vršite popravke u svom stanu ili imate svog majstora.
    Da bi vas naterali da plaćate tu stavku,ugovor(koji vi niste ni videli a kamoli potpisali!) obuhvata istovremeno i održavanje zgrade u celosti(vezano stalno održavanje vašeg stana za održavanje cele zgrade),tako da vi kao vlasnik stana nemate pravo da tu stavku iz računa Informatike obrišete!

    Lukavo smišljeno,tobože zakonito a pri tom NEMATE PRAVO IZBORA,morate kod kvara pustiti u stan koga vam drugi nameću i po ceni koja njima odgovara...
  • Razocarani

    24.09.2013 06:55
    Kasnite pokrajinci
    Gradski ombudsman je u januaru isto ovo konstatovao kao i vi (ja licno se zalio)...i sta se desilo = nista.....dakle bice nam opet isto!!! Motka...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti