Guslijade - od ponedeljka na Radiju 021

U ponedeljak 23. septembra na Radiju 021 počinje Novosacki zavičajni program - "Guslijade".
U ponedeljak 23. septembra na Radiju 021 (92.2 MHz za područje Novog Sada, stream na www.021.rs za slušaoce van Novog Sada) počinje Novosacki zavičajni program - "Guslijade".

Program će trajati svakodnevno do petka od 7 do 12h, a nakon toga se u petak od podneva u Radio kafeu (Miletićeva 45) održava proslava Zavičajnog dana.

U planu je osnivanje novosackog Zavičajnog Narodnog Pokreta (ZNP) čije je skraćeno ime 3S, ali još uvek nije tačno određeno značenje ove skraćenice, pa će slušaoci moći da daju svoje predloge budućeg Pokreta. Najbolji predlog će biti nagrađen prasetom.

Slušaoci Radija 021 takođe će birati himnu ZNP-a i aktivno učestvovati u diskusiji o tome u kom pravcu treba da ide novoosnovani Pokret i kojim načelima da se vodi, s tim što je u prvom planu akcentat na kulturu i kulturne vrednosti grada. S tim u vezi već je postavljen dugoročni cilj Pokreta, a to je rušenje tzv. simbola Novog Sada, sata na Tvrđavi, te izgradnja novog koji će u duhu moderne arhitekture biti u obliku gusala, dok bi umesto starog i zarđalog sata bio ugrađen moderan digitalni SEIKO sat.

Tokom pet dana s početka jeseni, Novosađani će predlagati najbolje Zavičajne recepte, moći će svakodnevno na pun sat da čuju Zavičajne vesti iliti vesti iz zavičaja, ali i da slušaju najbolju muziku svog rodnog kraja. Brojne nagrade slušaocima će biti uručene na proslavi Zavičajnog dana koji se održava u petak u Radio kafeu s početkom u 12h.

Tada će biti svečano proglašeno zvanično ime novog Pokreta, slušaće se muzika našeg zavičaja, a pripremljena je i viseća izložba prodajnog karaktera od koje će sav prihod ići novosadskim renoviranim umetnicima Marusu i Blekiju. Ovaj poznati duo "Zvuci s ramena" svojim glasovima autentično oponaša zvuke gusala i frula.

Ulaz na Zavičajni dan se neće naplaćivati!

Komentari 127

  • 25.09.2013 10:53
    @Novosadjanin 2
    Ima jos bisera od zavicajnih gradjana NS
    pa teko zavicajna osoba kaze

    "Eto sada citam jednu knjigu /zavicajne osobe/ i postacu kolektor,
    ta osoba se malo zabunila od silne srece, a u stvari je lektorisala knjigu
  • 25.09.2013 10:41
    i mi smo Sremci..
    kad vec tako paradirate sa zavicajnim klubovima

    sto niste prvo krenuli sa Sremcima -zavicajnim klubom
    eto ja sam Sremica izivim u Backoj
    navikla sam se jer zivim pored Dunava i u Sremu sam zivela pored Dunava

    onda zavicajni klub Banacana, a jel znate kolko Banacana zivi po Backoj i u Novome Sadu
    straota jedna kolko ih je

  • 24.09.2013 11:47
    1:0 za vas
    opipali ste nam puls, uzdrmali ste nas, ali ne marimo bas mnogo, sto kaze lala ta-mante ih. svaka cast kreativcu ove prilike.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti