Vučević: Imenovanje načelnika policije će poboljšati bezbednost u Novom Sadu

Gradonačelnik Miloš Vučević očekuje da će konačno imenovanje načelnika novosadske policije uticati na pobošanje bezbednosti u gradu.

Gradonačelnik Miloš Vučević očekuje da će konačno imenovanje načelnika novosadske policije uticati na pobošanje bezbednosti u gradu.

On za Radio 021 kaže da od načelnika Stevana Krstića i njegovog zamenika Nikole Brkića očekuje vrlo brzo prve rezultate, a da će im Grad dati punu podršku.

"Građani Novog Sada očekuju vrlo brzo prve rezultate i mogu da istaknem da sam veoma zadovoljan što je Novi Sad dobio načelnika policije za vreme mog mandata, posle skoro četiri godine", navodi Vučević i dodaje da je prethodne tri godine bila tišina kada se pričalo o načelniku policije, iako to niko nije uradio iz prethodne gradske vlasti.

Vučević kaže da ga posebno raduje što je 300 policajaca trenutno na obuci i što će biti raspoređeni u Policijsku upravu Novi Sad.

LSV: Potrebna Policijska uprava za Vojvodinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravila je imenovanje Stevana Krstića za načelnika Policijske uprave Novi Sad, ali navode da činjenica da je Novi Sad dobio načelnika policije ne znači i da će stanje bezbednosti biti bolje ako grad hitno ne dobije barem 80 od 300 neophodnih policajaca i ako hitno ne bude predočeno koje mere će biti preduzete.

"Takođe, činjenica da je trebalo četiri godine da MUP Srbije v.d. načelnika novosadske policije imenuje u načelnika još jednom pokazuje zašto je potrebno formirati Policijsku upravu za Vojvodinu", smatraju u LSV.

DSS otkazuje akciju

Nakon imenovanja načelnika novosadske policije, omladina Gradskog odbora DSS-a otkazala je akciju "Kad načelnika nema, kriminalci kolo vode" koja je bila najavljena za sutra. Ipak, navode da smatraju da prostora za kritiku aktuelnog premijera i ministra unutrašnjih poslova i dalje ima, i to ništa manje nego do pre nekoliko časova. (Suzana Stojićević)

  • Osoba M

    20.09.2013 08:08
    "Imenovanje načelnika policije će poboljšati bezbednost u Novom Sadu", gospodin nacelnik je do sada bio VD nacelnika. Fakticki nista se nece primetiti. Pravo pitanje je kad cemo dobiti 300+ potrebnih policajaca?
  • gradjanin F

    20.09.2013 06:27
    konkretno
    Moze li iko da objasni kako ce to imenovanje nacelnika da doprinese bezbednosti u gradu? Ali konkretno, bez uopstenih fraza? Narocito kad je isti covek I do sad bio v.d. nacelnik. Eto, ako neko zna bar jednu konkretnu stvar da kaze o ovome, bio bih zahvalan...
  • Bankar

    19.09.2013 19:41
    Opet ZAKON
    Ovaj vam je isti covek na istom mestu. Dali ce kao nacelnik bolje raditi nego je radio kao V.D. Ako do sada nije radio zbog imena funkcije, za cega je primao placu.
    Samo prepisite zakone koji su se primenjivali 60-ih do 80-e god. u Titovoj Yugi u oblasti Skolstva, obrazovanja, kulture, porodice, policije,.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti