Uprkos protestima, Valentin Vencel novi direktor Novosadskog pozorišta

Novi direktor Novosadskog pozorišta biće Valentin Vencel, koji će na tu funkciju biti postavljen na sednici Skupštine grada, zakazanoj za sledeći petak.

Novi direktor Novosadskog pozorišta biće Valentin Vencel, koji će na tu funkciju biti postavljen na sednici Skupštine grada, zakazanoj za sledeći petak.

Aktuelna vd direktorka Kata Đarmati biće ponovo umetnička direktorka, a kaže da će se truditi da komunikacija sa novim direktorom bude što efikasnija, kako bi pozorište ostalo na nivou na kojem je bilo. "Mislim da ćemo uspeti da ostvarimo ovu pozorišnu sezonu i nadam se da će novi direktor to prihvatiti, jer je važno da ostanemo na nivou na kojem smo bili", smatra ona.

Podsetimo da su glumci Novosadskog pozorišta, ugledni teatrolozi i pozorišni kritičari prošlog meseca uputili otvoreno pismo Skupštini grada u kom traže da ne prihvati predlog UO ovog teatra i Nacionalnog saveta Mađara da se za novog direktora izabere Valentin Vencel, glumac koji živi i radi u Mađarskoj.

Glumački ansambl je tražio da na tom mestu ostane Kata Đarmati jer smatraju da je zaslužna što je Ujvideki sinhaz postao jedan od najznačajniih teatara u Srbiji. Glumci su, kao razlog odbijanja kandidature Kate Đarmati, naveli to da je članovi UO pozorišta nisu ni razmotrili jer je diplomirala u Mađarskoj, a diplomu nije nostrifikovala u Srbiji.

Iako je Đarmatijeva imala ubedljivu podršku umetnika, Vencela je podržao Upravni odbor, kao i Odbor za kulturu Nacionalnog saveta Mađara. (Suzana Stojićević)

  • 22.09.2013 18:43
    @Cekicar ccc
    Sto je to "guranje prsta u oko",
    Stros Kan je dosao da radi u Srbiju,
    kao i Guzenbauer, tu su kako bi radili i pomogli Srbiji...

    Valentin Vencel je dosao iz Madjarske i to je los potez, interesantno
  • nss

    22.09.2013 07:19
    aaa
    moze li se u madjarskoj raditi sa nasim diplomama koje nisu nostrifikovane?
  • Čekićar

    20.09.2013 19:15
    ccc...
    Živi i radi u Mađarskoj... O da te Bog mili sačuva koje je ovo guranje prsta u oko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti