Android aplikacija za uklanjanje grafita mržnje

Aplikacija i platforma za android telefone uz pomoć koje će se lakše uklanjati grafiti mržnje od danas je dostupna korisnicima.
Aplikacija i platforma za android telefone uz pomoć koje će se lakše uklanjati grafiti mržnje od danas je dostupna korisnicima.

Projekat "Objektivno bolje", koji je pokrenuo je Vojvođanski građanski centar, ima za cilj uklanjanje grafita mržnje sa zgrada, spomenika i drugih javnih površina, i to u saradnji građana Novog Sada i službi nadležnih za rešavanje ovog problema.

Novosađani će uz pomoć ove aplikacije fotografisati grafit, upisati adresu na kojoj se on nalazi i postaviti na sajt www.objektivnobolje.com.

Moderatori fotografije prosleđuju službama nadležnim za uklanjanje grafita, a na sajtu se može pratiti da li su oni prekrečeni.

  • mica

    21.09.2013 12:02
    objektivno bolje
    Sigurno da nisu i ostali grafiti dobrodošli, samo prosto ova aplikacija i sajt su usmereni na grafite mržnje koji su na neki način mnogo opasniji od "običnih" grafita.

    Hajmo prvo njih da rešimo, da pokažemo da u Novom Sadu mržnja nije ok, lakoćemo posle sa drugim grafitima.

    Nadam se da će ovo lepo da funkcioniše, pa može posle i na ios7 ;)

    Lep pozdrav
  • Galawix

    21.09.2013 08:04
    Hmmm...
    Cool. Očekujem da FK Vojvodina, kao društveno svesna i izrazito korisna organizacija samoinicijativno saštrika svoju android aplikaciju za prijavljivanje i uklanjanje žvrljotina i drugih divljačkih iživljavanja sopstvenih huligana po gradu.

    Hmmm... možda i jedna aplikacija za uklanjanje huligana ne bi bila loša... oh, wait... onda neće ništa više ostati od te bande...
  • mustafa

    20.09.2013 22:31
    A ostali grafiti?
    Остали јок, само мржња се прекречава, а остале сликај ако хоћеш

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti