Ponovo zastoj u uvođenju elektronske naplate GSP-a

Novosađani će morati i dalje da čekaju na uvođenje elektronskog sistema naplate karata, kao i na vožnju u obnovljenim autobusima, zbog zastoja na tenderima.

Novosađani će morati i dalje da čekaju na uvođenje elektronskog sistema naplate karata, kao i na vožnju u obnovljenim autobusima, zbog zastoja na tenderima.

Direktor GSP-a Milan Balać objašnjava za "Novosti" da je do toga došlo jer je jedan od učesnika tendera poslao zahtev za zaštitu prava ponuđača, koji je prosleđen Upravi za javne nabavke, na čiji se odgovor čeka. Komisija ima rok od 8 dana da donese odluku o ovom zahtevu.

Prema pisanju pojedinih medija, ovo je već šesti tender za nabavku elektronskog sistema naplate GSP-a.

Za uvođenje sistema elektronske naplate iz gradskog budžeta je izdvojeno 130 miliona dinara a, kako je ranije napomenuo Balać, kompletan sistem biće u vlasništvu GSP-a, odnosno Grada.

On je rekao da se radi o najsavremenijem sistemu koji se trenutno koristi u svetu i da će taj sistem biti živ u smislu da će biti moguće nadograditi ga u svakom trenutku. Uvođenje sistema elektronske naplate, kako je rekao Balać, skratiće zadržavanje autobusa na stajalištima.

Tenderi su raspisani u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i predviđaju rekarosiranje 10 zglobnih autobusa i uvođenje elektronske naplate.

  • Desa

    23.09.2013 08:44
    ha ha ha Borko se nije dobro ugradio u cenu pa ponistio
  • ubrus wilis

    23.09.2013 03:28
    etoga na...
    pored toliko problema u gsp oni izmisljaju rupu na saksiji od koje ode 130 miliona od nas gradjana.ocekivao sam vesti da gsp prelazi na novi nacin naplate recimo da ukidaju zone za naplatu jel totalno je nelogicno kada autobus predje fizicki u neku virtelnu zonu cena karte skace za duplo,to znaci da vozilo pocinje da trosi duplo vise?ne nego je to nacin pljacke monopolistickog gsp!linija br 7 koliko ima km?otprilike neka bude 20 cena karte 55..od z stanice do novih ledinaca ima oko 15km cena karte 110!?najpostenije,izvucite cenu po jedom km i tako racunajte!
  • S.

    22.09.2013 21:13
    @Gorila, ne mora da znaci. Mozda postoje vec definisani zahtevi kakav sistem treba da bude a tender na tenderu se odredjuje ko ce uraditi implementaciju prema tim specifikacijama (zahtevima).
    Ne kazem da je tako, ali je to mogucnost, tako da se ne moze sa sigurnoscu na osnovu toga reci da li je tender namesten ili ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti