Veletržnicu grade preko puta Najlona

Veletržnica, koja će zameniti postojeću Kvantašku pijacu, biće izgrađena na placu preko puta Najlon pijace.

 

Grad je dodelio zemljište za izgradnju veletržnice, koja će zameniti postojeću Kvantašku pijacu, a u pitanju je plac preko puta Najlon pijace.

Prema rečima direktora Miloša Tubića, "Tržnica" je time dobila "zeleno svetlo" da započne projektne aktivnosti za izgradnju veletržnice, koja će omogućiti kvalitetno snabdevanje, manje cene, integrisanje poljoprivrednih proizvođača i izvoz. Grad i "Tržnica" će zajedno učestvovati u finansiranju.

"Veletržnica će funkcionisati kao velika otvorena berza i omogućiće siguran plasman robe na inostrano tržište", naveo je Tubić. Prema njegovim rečima, prednosti tog placa su što je u neposrednoj blizini autoputa, nalazi se na "stazi slonova", odnosno na trgovinskom putu, lako će se i brzo infrastrukturno urediti, a može da koristi postojeće kapacitete Najlona, poput parkinga i upravne zgrade, što će smanjiti i troškove investicije, prenosi "Dnevnik".

Tubić smatra da će izgradnja veletržnice koštati sedam miliona evra, a gradiće se u tri faze. Prva faza podrazumeva premeštanje Kvantaške pijace i obezbeđivanje 150 mesta za kamionsku prodaju i oko 200 štandova za otkup voća i povrća, u drugoj fazi gradiće se hala za unutrašnju trgovinu, dok se u trećoj očekuje izgradnja hladnjača.

Tubić kao još jednu prednost ove investicije dodaje da će izgradnjom veletržnice megamarketi postati saveznici, a ne konkurenti "Tržnice", pošto će se upravo sa nje i snabdevati.

  • 22.11.2013 17:11
    Deda
    Prihvatam informaciju do cena i sumnjam da će biti niže cene od onih na kvantašu koje su sada.Živi bili pa videli!
  • 24.09.2013 06:33
    big beng
    sada cemo mi askalije egipcani i siptari moci da pojacamo hodzi glas jer bice guzve i buke pa nam policija nece reci da smanjimo glas hodzi.PATRIOT CEGA DA SE STIDIM TO STO SE POKORAVAM BOGU TREBA TI DA SE STIDIS KACAVENDE I OSTALIH POPOVA KOJI SVAKI DAN SILUJU MALOLETNO DETE I TO MUSKO. UZMI BIBLIJU U CITAJ MARKOVA JEVANDZELJE POGLAVLJE 16 STIH 17-18.TU PISE DA ONAJ KOJI VERUJE DA JE ISUS BOZIJI SIN I DA JE ON ISUS BOG. AKO POPIJE OTROV ZMIJE NECE MU NISTA BITI TO PISE U BIBLIJI PA PROBAJ DA POPIJES OTROV. PROVERI SEBE DAL SI VERNIK
  • 22.09.2013 12:50
    @Simonida Ribnjak
    Vi u Ribnjaku te izgradili kuce da bi bili udaljeni od sveta,

    sto neko nije od silnih poznavaoca sega i svacega orvorio pekaru,
    to se ne moze, ali zato se moze atvarati nova klizista

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti