FOTO: Avioni leteli iznad Dunava, takmičenje sutra

Trening za sutrašnje takmičenje pilota na "Aeromitingu 2013 Novi Sad" održan je danas.

Trening za sutrašnje takmičenje pilota na "Aeromitingu 2013 Novi Sad" održan je danas.

Pred okupljenim Novosađanima, najviše roditeljima sa decom, avioni su leteli iznad Dunava na potezu između Varadinskog i Mosta slobode.

Organizatori kažu da  Novosađani prvi put imaju priliku da posmatraju nadmetanje aviona iznad svog grada. "Ovo je divno, nikad nešto slično nisam video. Voleo bih da i ja jednog dana tako letim", čuo je reporter 021 oduševljenog šestogodišnjaka.

Između dva mosta postavljeno je nekoliko kapija visine 18, a razmaka 30 metara. Piloti će tokom sutrašnjeg takmičenja imati zadatak da što brže i sigurnije prođu kroz njih, a sudije će ocenjivati brzinu kojom su savladali prepreke, kao i samu izvedbu figure.

Uz domaće pilote, sutra će nastupiti i letači iz deset evropskih zemalja.

Takmičenje je od 12 do 15 sati. Novosađani će i aeromiting, poput današnjeg treninga, moći da prate kako sa obale Dunava tako i s Petrovaradinske tvrđave. Organizatori aeromitinga su Grad i Aero klub "Novi Sad", a takvi događaji ranije su se održavali na čenejskom aerodromu. (Suzana Stojićević)

  • lucia

    22.09.2013 09:11
    Hvala do neba
    Draganu Amidžiću od njegove lekarke iz Bukovca za ovaj čudesni FESTIVAL HEROJSTVA osmišljen u našem tužnom gradu. Iz porodice sam letača i znam koliko srčanosti i truda, kao i života stavljenog na kocku treba za ovo. Živeli piloti!!!Dragane HVALA!!!
  • boco

    21.09.2013 21:37
    kome mogu deca da smetaju neka ostane kuci ???
  • neko iz mase

    21.09.2013 20:53
    prosto mi je neverovatno kako pojedinci u svemu pronadju neku negativnost. Pa ima li nesto sto vas u zivotu moze da raduje.
    Gledam cesto ovu stranicu i citam komentare i cak i na ono sto je bar donekle dobro u zivotu, uvek mora grupa pojedinaca da stavi primedbu. Nadjite ljudi zivot i neki svoj smisao u tom zivotu..... pa majku mu nije sve tako crno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti