Slobodan Jovanović predložen za Novembarsku povelju

Upravitelj i osnivač Fondacije "Marija Jovanović – dete" i inicijator i autor zakonskih promena kojima se uvodi rigoroznija antipedofilska politika, Slobodan Jovanović, zvanično je predložen za Novembarsku povelju.  
Upravitelj i osnivač Fondacije "Marija Jovanović – dete" i inicijator i autor zakonskih promena kojima se uvodi rigoroznija antipedofilska politika, Slobodan Jovanović, zvanično je predložen za Novembarsku povelju.

 

Ovu inicijativu podržala je većina odborničkih grupa u novosadskom parlamentu.

Fondaciju "Marija Jovanović - dete" Slobodan Jovanović je osnovao nakon tragične smrti ćerke Marije.

Fondacija ima za cilj borbu protiv pedofilije, a Jovanović je već inicirao donošenje Zakona o posebnim merama za sprečavanje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnicima, takozvanog "Marijinog zakona".

Novembarska povelja dodeljuje se povodom obeležavanja 9. novembra 1918. godine, dana kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad, i 25. novembra iste godine, kada je Velika Narodna Skupština Srba, Bunjevaca i drugih Slovena Banata, Bačke i Baranje, donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji.

  • Mrma

    23.09.2013 11:46
    ...priznanje,dabome!
    Jovanovići su obavezali sve nas,nadčovečanskom
    borbom,pred ljudskim zlom.Dostojanstveni su,
    istrajni,hrabri,plemeniti..
    Slobodane, neizmerno vas poštujem!
  • 23.09.2013 09:02
    Odbornicima DS i LSV više bi odgovarala Nataša Kandić npr.
  • Ninica

    23.09.2013 08:35
    Sto ne napisete da odbornice grupe DS i LSV nisu podrzale ovaj predlog. Njima na cast i neka ih je sramota
    Cestitke za Slobodana! Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti