Frizeri upornošću izborili trostruko manji račun za smeće

Novosadski frizeri izborili su se da troškove odnošenja smeća mesečno plaćaju 648 dinara umesto 2.097 koliko je bilo predviđeno prethodnom klasifikacijom JKP "Čistoća".
Novosadski frizeri izborili su se da troškove odnošenja smeća mesečno plaćaju 648 dinara umesto 2.097 koliko je bilo predviđeno prethodnom klasifikacijom JKP "Čistoća".

Kako za 021 kaže predstavnik Sektora frizera pri Uniji poslodavaca Vojvodine Marko Trivunović, šišanje nije posao koji pravi toliko otpada da bi njegovo odnošenje koštalo preko 2.000 dinara na mesečnom nivou.

"Frizeri su nekoliko meseci bili svrstani u drugu grupu poslovnih potrošača, ali je posle velikog broja sastanaka i razgovora sa predstavnicima KLER-a (Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj) i Grada doneta odluka da se ponovo svrstamo u prvu kategoriju, pa ćemo sada plaćati 648 dinara mesečno", kaže Trivunović za 021.

Prema njegovim rečima sledi dogovor s "Čistoćom" kako će frizeri platiti račune iz proteklih meseci, koji nisu plaćeni, pošto postoji više opcija rešenja ovog problema.

Podsećamo, novosadski mali i srednji preduzetnici najavili su pre dva meseca da će tužiti Čistoću zato što je nezakonito donela odluku po kojoj se velika i mala preduzeća jednako tarifiraju za odnošenje smeća. Oni su tada predlagali da "Čistoća" obezbedi kante svojim korisnicima i da naplaćuje svoje usluge po količini odnetog otpada, što se do danas nije dogodilo.

Od svih preduzetnika koji su najavljivali konkretne poteze jedino su frizeri uložili žalbu koja je usvojena, pa su njihovi troškovi danas tri puta manji nego do sada. "Čistoća" je skoro desetostruko povisila tarife za odnošenje smeća preduzetnicima u okviru "pregrupisavanja korisnika u okviru postojećih grupa", a ovu odluku potvrdila je svojevremeno skupštinska većina u novosadskom parlamentu.

  • 26.09.2013 19:52
    E moji frizeri
    Kao sto rekoh u naslovu mogli bi se zaliti i opet jer mi kao domacinstva sa 4 clana placamo oko 650 din a pritom odnose smece samo jednom a bastenski otpad to nikad bar u naselju gde ja zivim.
  • Robi

    25.09.2013 19:12
    @Lili
    Ako je zaista tako, priznajem grešku, primi moje izvinjenje... I nema potrebe za takvim prozivanjem: sledeći put daj sve činjenice pa do ovakvih grešaka neće doći; što se škole tiče, imam je toliko da teško možeš da me prestigneš (ne kažem da ne možeš); a što se tiče frizera, moje šišanje košta 300 dinara, supruga mi se šiša za 700-1000, a kad ide na pregled kod ginekologa pregled je bio 3000, meni kod urologa takođe 3000, a kad sam imao intervenciju kod istog bilo je 700€, a nijednom nisam dobio ništa što makar podseća na račun. Takođe primi moje izvinjenje, ukoliko i ti čestito prijavljuješ svoju zaradu, kao što je prijavljena moja i zarada moje supruge, a da pri tome opet za usluge zdravstvene zaštite moraš da plaćaš da bi bila iole zdravstveno zaštićena.
  • Orwell Farma

    25.09.2013 11:40
    Ovi iz Cistoce su lopovi
    To isto treba da vazi za svaku manju firmu. Ne razumem da li u ovom gradu postoji udruzenje malih privatnika. Moja mala firma ne pravi djubre uopste, a placam ovu globu godinama. Sta uopste radi taj gradonacelnik, osim sto stalno trazi izbore za Pokrajinu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti