Dečaka tukao, pekao mu ruke i noge i terao na prosjačenje

Beogradska policija uhapsila je E.R.(20) zbog sumnje da je petogodišnjeg romskog dečaka prisiljavao na prosjačenje i teško ga povredio batinama.

Beogradska policija uhapsila je E.R.(20) zbog sumnje da je petogodišnjeg romskog dečaka prisiljavao na prosjačenje i teško ga povredio batinama.

Dečak je u dva navrata bio lekarski zbrinut u Urgentnom centru u Beogradu, prvi put zbog opekotina na tabanima i rukama, s vidnim podlivima na telu, a drugi put zbog polomljene ruke i naprsle slezine. U MUP-u Srbije je potvrđeno da je E.R. uhapšen 9. septembra i priveden istražnom sudiji uz krivičnu prijavu za trgovinu ljudima i nanošenje teških telesnih povreda dečaku.

Dečak je štićenik Centra za socijalni rad u Novom Sadu i korisnik Prihvatilišta, odakle je nestao 27. jula. Prvi put 25. avgusta, a potom i 5. septembra doveden je u beogradski Urgentni centar teško povređen, posle čega je prebačen u Dečju bolnicu u Tiršovoj.

Dečaka je 5. septembra do Centra za brigu o deci u Zvečanskoj ulici, teško povređenog, doveo nepoznati muškarac. "O svemu smo obavestili policiju i kolege u Centru za socijalni rad Novog Sada čiji je i bio štićenik. Šta se događalo u međuvremenu, kako je nastradao, a imao je ozbiljne povrede, ne znamo", navodi rukovodilac stacionara Centra u Zvečanskoj Mila Vuković.

Prilikom pregleda u Urgentnom centru tog 5. septembra ustanovljeno je da je dečak desetak dana ranije, 25. avgusta, takođe bio primljen u toj ustanovi. Tada je na telu imao vidljive podlive, očigledno od batina, i opekotine na rukama i tabanima, najverovatnije od topljene plastike.

Prilikom tog prvog prijema u Urgentnom centru pretpostavlja se da je pratilac dao lažne podatke o detetu. Tek posle drugog puta reagovale su nadležne službe, pa je dečak nakon 12 dana boravka u bolnici u Tiršovoj vraćen Centru za socijalni rad u Novom Sadu i slučaj je prijavljen policiji, piše Blic.

Kako se nezvanično saznaje, od njegovog nestanka iz Prihvatilišta 27. jula, E.R. ga je "uzeo pod svoje" i fizičkim maltretiranjem ga terao na prosjačenje.

  • S.

    25.09.2013 07:48
    Za sve one koje ovakvi slucajevi iznenadjuju: vidjali ste puno puta zenu sa bebom kako prosi.
    Te bebe uvek spavaju. Jeste li nekada videli bebu koja spava po ceo dan i ne place (a da nije kod prosjaka)? Kako to da su njihove bebe tako mirne? Ostavicu vasoj masti da odgovori na to pitanje.

    I onda TAKVIM ljudima dajete novac. Prosjacima, pogotovo sa decom, novac - nikada.
  • 25.09.2013 07:10
    Ns
    1. Decak 5 godina nestao iz doma i nijedne novine nisu objavile opis i sliku da gradjani pomognu, ali karleusine sise na svim naslovnim stranama.
    2. 25 avgust. Na telu je imao vidljive podlive, očigledno od batina, i opekotine na rukama i tabanima. I niko nije zvao policiju ili sluzbu za socijalno ....
    3. Ko ce za ove propuste odgovarati.

    4. Ovo su jucerasnje vesti u drugim novinama, ali od kamenice do Novog Sada vest duze putuje, a moraju se proveriti i poslovno-rodbinske veze pre objavljivanja.
  • Teča

    24.09.2013 16:16
    Kad smo već kod dece...
    Šta je bilo do kraja , sa onim slučajem maltretiranja dece u Domu u Veterniku ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti