FOTO: Protest demokrata zbog hapšenja Bore Novakovića

Ispred zgrade Osnovnog suda u Novom Sadu danas je održan protest funkcionera, članova i aktivista gradskog i pokrajinskog odbora Demokratske stranke.
Ispred zgrade Osnovnog suda u Novom Sadu danas je održan protest funkcionera, članova i aktivista gradskog i pokrajinskog odbora Demokratske stranke.

Predvodili su ih predsednici gradskog i pokrajinskog odbora, Ilija Ćosić i Miroslav Vasin.

Razlog protesta je solidarnost sa visokim funkcionerom demokrata Borislavom Novakovićem, koji je po njima, priveden iz bolničkog kreveta.

Vasin: Svi smo mi Bore

Miroslav Vasin je pri obraćanju okupljenima rekao da se članovi DS-a ponose što su žuti jer je ta boja simbol Sunca. "Izvukli su Boru iz kreveta, čoveka koji je simbol poštenja, što može svako da posvedoči. Mnogo je Bora danas u Srbiji, mnogo je Novakovića u Srbiji. Svi smo mi Bore! Šaljemo poruku: svi naši drugari koji su uhapšeni neka idu njima na dušu, pod uslovom da oni dušu imaju", rekao je Vasin, a potom pročitao pismo koje će predati sudu. "Danas je dan početka otpora diktaturi. U Srbiji već godinu dana traje hajka protiv nedužnih ljudi, a vi aktivno učestvujete u njihovom scenariju. Na sva zvona se najavljuju hapšenja po tabloidima."

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov, rekla je da su ova hapšenja pokušaj kriminalizacije Demokratske stranke u Vojvodini. Ona je naglasila da je svrha skupa apel pravosuđu da radi po zakonu, a ne prema pisanju tabloida.

Poziv za okupljanje je tokom prepodneva članstvu prosleđen sms-om ili su zaposleni u preduzećima i ustanovama kojima kadruju predstavnici DS pozivani usmeno. Okupljanje je bilo zakazano za 14h ispred prostorija Gradskog odbora u Ulici Vojvođanskih brigada, kao i ispred prostorija Pokrajinskog odbora na Bulevaru Mihajla Pupina, odakle su okupljeni prošetali do suda.

"Danas se demokratama presuđuje putem medija, protiv DS se vodi hajka u pokušaju da se svi naši članovi kriminalizuju, a pretpostavka nevinosti za demokrate ne postoji. Pokažimo da se ni danas, kao ni devedesetih, ne možemo slomiti i da smo ostali jedina brana diktaturi. Mirnim protestom želimo da izrazimo neslaganje sa selektivnom i nedoslednom pravdom", pisalo je u pozivu.

Protestu je prisustvovalo više stotina članova DS-a. Od poznatih funkcionera DS-a skupu nije prisustvovao jedino predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić. (Suzana Stojićević)

Komentari 102

  • друг Жути

    30.09.2013 08:07
    Што пре друга Конобара пребацити на слободну територију. Проваљени смо!
  • Petar Mali

    29.09.2013 21:15
    Kakva iskrenost!
    Otkud konobar iz Zmajeva na fotki? Zar on nije takođe uhićen:)
    Svi smo mi Bore, oni nisu normalni kako su iskreni, naravno da su Bore, pa svi oni kradu šakom i kapom...
  • Animator

    29.09.2013 10:58
    @Član DS
    Po ovome što pišeš se vidi da ne samo da nisi član DS nego si i ortodoksno nepismen i neinformisan. Miroslav Vasin politički diletant? Smešniju rečenicu nisam pročitao. Pa on je trenutno najpopularniji političar u Vojvodini, čoveče. I to sa pravom !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti