U nedelju povorka lampiona na Novom naselju

Na Novom naselju se od petka do nedelje održava mini festival "Žilvernovske novonaseljske iluminacije".
Na Novom naselju se od petka do nedelje održava mini festival "Žilvernovske novonaseljske iluminacije".

U petak, prvog dana festivala planirani su koncerti gradskog tamburaškog orkestra iz Šida sa početkom u 19h, hora "Ison" udruženja građana "Ljubav, vera, nada" sa početkom u 20h, a sat kasnije koncert francuskog instrumentaliste Joris na afričkoj harfi s kojim će u nekoliko pesama nastupati i Francuskinja Fleur Leroux.

Koncerti se održavaju u atomskom skloništu u parku "Bistrica", bliže bulevaru Slobodana Jovanovića.

Drugog dana u istom atomskom skloništu nastupaju hor "Gimnazijalsko pevačko drštvo" sa početkom u 19h, te muški vokalni sastav "Jovan Jovanović Zmaj" od 20h. U dvorištu zgrade u ulici Kaće Dejanović od 14 do 32 održaće se koncerti Nađe Vračarić u 19:30 i Borisa Gabrinjija u 20h. U dvorištu Đorđa Nikšića Johana 30 predviđen je nastup cirkuskih umetnika Nikole Đurđevića i Tamare Slobode koji barataju vatrom s početkom u 19h, a potom i gitariste i pevača Dragana Špančića.

Poslednjeg dana, u nedelju, je "povorka lampiona" koja će se novonaseljskim ulicama kretati od 19h.

Nešto kasnije, od 20.30h je koncert bendova "Get off my property", "Moulin Rouge" i "Fusion" u atomcu u dvorištu zgrade u Todora Jovanovića Toze 7. Festival će zatvoriti Novosadski duvački kvintet.

Organizator ovog dešavanja koje je projektno finansirao grad je Centar za multikulturalnu saradnju "Žil Vern".

  • satelit

    28.09.2013 18:31
    lampioni
    posto dolazi mala ekskurzija sastavljena od dvoje dece i par teta imamo pitanje: jel mi donosimo lampione ili ih dobijamo na licu mesta?
  • tatjana

    26.09.2013 19:36
    a sportski centar?
    Samo da naprave vec jednom taj sportski centar sa bazenom,bilo bi KRAJNJE VREME!
  • Ново Насеље!

    26.09.2013 12:31
    facebook.com/nsnovonaselje
    Коначно нешто лепо да се дешава у запостављеном од града Новом насељу!
    А концерти се одржавају у атомцу јер Ново насеље које има преко 40.000 душа нема ниједан дом младих или дом културе у којем би се такве манифестације одржавале. Ипак је Ново насеље по броју становника велико као Кикинда,Сомбор или Вршац...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti