Sahrana Bate Pežoa u subotu na Uspenskom groblju

Jedan od najpoznatijih novosadskih ugostitelja, Đorđe Stanisavljević, poznatiji kao "Bata Pežo", biće sahranjen u subotu u 13 časova na Uspenskom groblju.
Sahrana jednog od najpoznatijih novosadskih ugostitelja, Đorđa Stanisavljevića, poznatijeg kao "Bata Pežo" biće održana u subotu u 13 časova na Uspenskom groblju.

On je preminuo pre dva dana u 76. godini. Nadimak koji mu je gotovo potpuno zamenio ime, Stanisavljević je dobio pre 53 godine kada je kupio svoj prvi automobil - pežo 203 i doterao ga u Novi Sad.

Prvu kafanu otvorio je u dvorcu Dunđerskih u Čelarevu i tako počeo da krči svoj put do legende novosadskog ugostiteljstva. Prvi njegov restoran u Novom Sadu bio je u blizini SUP-a.

Imao je i restoran na Futoškom putu, prethodno je to bila čuvena Madera. Sledeća njegova kafana bila je "Čarda" na Kamenjaru, a poslednji ugostiteljski poduhvat - "Taverna sat" na Keju.

Bio je prijatelj s mnogim poznatim ličnostima s ovih prostora.

  • jelkica

    27.09.2013 12:56
    Slava mu!
  • 27.09.2013 07:23
    Legenda
    Malo je ljudi kao što je bio gospodin Bata.
    Pozdrav legendi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti