Gordana Pušić će brinuti o pravnoj zaštiti imovinskih prava i interesa Vojvodine

Novi javni pravobranilac Vojvodine je Gordana Pušić.
Novi javni pravobranilac Vojvodine je Gordana Pušić.

Ona je na tu funkciju imenovana juče na sednici pokrajinskog parlamenta, istog dana kada je njen suprug Bogdan podneo ostavku na mesto zamenika šefa Radne grupe UKP, koje između ostalog vodi istragu o 24 sporne privatizacije.

Za njen izbor glasalo je 55 poslanika, a ligaši su ostali uzdržani.

Izbor Gordane Pušić za novog javnog pravobranioca pratile su primedbe opozicionih naprednjaka. Oni su zamerali vladajućoj većini zbog toga što su o tom predlogu Bojana Pajtića saznali iz medija, kao i na tome što je Pušić imala aktivnu ulogu u DS-u. - Nije dobro nekoga ko je toliko bio uključen u rad političke stranke, staviti za javnog pravobranioca - rekao je poslanik iz SNS-a Damir Zobenica.

Gordana Pušić je diplomirana pravnica iz Novog Sada. Dosad je obavljala funkciju zamenika pokrajinskog sekretara u Vladi Vojvodine, dok je u mandatu gradonačelnika Igora Pavličića bila članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

Prethodno je Danijel Tomašević podneo ostavku na mesto pokrajinskog javnog pravobranioca samo nekoliko meseci nakon izbora na tu funkciju. Tomašević je prešao u privatni sektor i odnedavno je izvršitelj sudskih odluka u Novom Sadu.

  • :))))))))

    04.11.2013 11:47
    Jao svi ste mi ovde nesto posteni.A vama da neko nesto sredi preko veze ne biste se bunili.Kakvo razmisljanje imate..strasno..Shvatite da u ovoj drzavi sve ide ovim putem i tacka.Kasno je za bilo kakve promene.
  • Nikola

    27.09.2013 13:43
    Pitanje
    Zar prvobranilac ne bi trebao da bude nestranačka ličnost?
  • lala

    27.09.2013 13:12
    čitam i ne verujem. Da li je ovo moguće. Ja mislio da će je uhapsiti zbog zaštite koju je pružala Matijeviću a koji je tesno saradjivao sa njenim suprugom a ona novi javni pravobranilac. Gospodeeee!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti