Institut u Kamenici dobija dva aparata za zračenje

Institut za onkologiju dobiće dva nova aparata za zračenje koji će početi da rade najkasnije za osam meseci, izjavio je direktor Instituta za onkologiju  Ferenc Vicko.  
Institut za onkologiju dobiće dva nova aparata za zračenje koji će početi da rade najkasnije za osam meseci, izjavio je direktor Instituta za onkologiju Ferenc Vicko.

 

Postojeći aparat star je 11 godina i pomoću njega terapiju svakodnevno primi 90 pacijenata. "Prioritet u lečenju imaće deca i najugroženiji pacijenti. Na listi čekanja nalazi se 971 pacijent", rekao je Vicko za Novosadsku televiziju.

Podsećamo, tokom ovog meseca aparat nekoliko dana nije radio, zbog čega je Udruženje za zaštitu prava pacijenata zatražilo od Ministarstva zdravlja da interveniše i proveri navode da u Institutu za onkologiju Vojvodine ne postoji nijedan ispravan aparat za radioterapiju obolelih od raka.

Predsednik Udruženja radiologa Srbije Miloš Lučić upozorio je u novembru 2012. godine da u Srbiji nema dovoljno radiologa. "Školovanje radiologa je skupo i dugotrajno, a značajan broj onih koji se iškoluju i obuče za radiologe u Srbiji, potom odlaze da rade u inostranstvo", rekao je Lučić.

  • boba

    28.09.2013 05:02
    Zasto za 8 meseci.Nekom je potrebno odmah.
  • Mialn

    27.09.2013 14:17
    Koliko puta već najavljujete?????
    Pa, koliko puta je ovo aman najavljivano???? Hoće sada da doleti i bojan pajtić, pa jedno 40 put da otvori Kamenicu 2? Sram vas bilo od tih teških bolesnika!
  • Janic Dr Jelena

    27.09.2013 12:58
    savet za one koji zele da se izlece od karcinoma!
    Pocnite da se hranite presnom hranom i PRESTANITE da jedete meso!
    Procitajte Ziveti bez bolesti Ernst Ginter!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti