Cirkus u novosadskoj skupštini: Prljav veš, robijaši i mete

Novonastala praksa da političke partije u Novom Sadu organizuju performanse nastavljena je i danas pred zasedanje Skupštine grada.  
Novonastala praksa da političke partije u Novom Sadu organizuju performanse nastavljena je i danas pred zasedanje Skupštine grada.

 

Prvo je "Treća Srbija" nastavila akciju "Prljav veš" u kojoj podseća javnost i građane na "silne afere i kriminal koji je ostao i obeležio vladavinu DS i LSV u pokrajini, a koji je sakrivan kao prljav veš". Aktivisti Treće Srbije okačili su ispred novosadskog parlamenta štrik sa "prljavim" vešom na kojem su bile ispisane brojne parole na račun prošle gradske vlasti.

"Umesto grada, postali smo ekspozitura Borovicine firme – sumnjivi poslovi sa njim koštali su Novi Sad milione evra",

"Umesto svetkovine, obeležavanje Racije načinili su skandalom – sveti čin pijeteta sveli su na nivo kafanske rasprave",

"Od uređenog grada napravili su komunalni haos: psi lutalice, divlje deponije, izlomljena igrališta i nedostatak mesta za sahranjivanje „žuti“ je amanet",

"Trgovali su životima na Institutu za onkologiju – preko leđa umirućih pacijenata dizali su vile i hotele" i slično.

Zatim su predstavnici omladine Srpske napredne stranke izveli performans pod nazivom "Svi smo mi Bora", u kojem su petorica aktivista nosili maske sa likovima Borislava Novakovića i Bojana Pajtića i bili obučeni u robijaška odela.

Ni Demokratska stranka nije ostala dužna, pa su i njihovi odbornici tokom sednice podigli plakate sa metama i natpisima:

"Ponosan sam što sam meta!"

"Bora u zatvoru, a Mirović ministar?! Gde je tu pravda?"

"Vašu nesposobnost ne možete pokriti političkim hapšenjima!"

Podsećamo, demokrate su pre nekoliko meseci izvele performans u kojem su kritikovali odluku gradske vlasti da se uvede odžačarina. (V. K.)
  • NS2

    29.09.2013 07:40
    Usrane gace
    Jejte NOVOSADJANI odakle su ovi sto po gradu umesto avlije vesadu svoje USRANE GACE i prljave Kosulje .To se u GRADU NERADI .Moz biti tamo odakle su al u NOVOM SADTU OVO JE PRVI PUT .Nego da mi gurnemo MOTKE I SEPTICKE I SPREMIMO DA IH CASTIMO ZA BOZIC !
  • 28.09.2013 15:39
    sve isto
    jedni nas ojde onda nam drugi pruze stap i sargarepu,mi trcimo ko mutavi i tako u krug.Narode trebaju nam motke i motike!!!!
  • Milanče

    28.09.2013 09:52
    Mene zanima
    Da li na ovaj štrik mogu da se donesu i lične prljave stvari da se suše, komšija mi se stalno žali da voda kaplje na njegovu terasu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti