FOTO: Prva Novosadska zavičajna nedelja završena zavičajnom žurkom

Velikom zavičajnom žurkom u Radio kafeu završena je prva Novosadska zavičajna nedelja na kojoj su svirali zvuci rodnog kraja, lepog zavičaja.
Velikom zavičajnom žurkom u Radio kafeu završena je prva Novosadska zavičajna nedelja na kojoj su svirali zvuci rodnog kraja, lepog zavičaja.

Najuspešniji učesnici prošlonedeljnog zavičajnog programa simbolično su nagrađeni prasićima i jaganjcima. Tokom protekle (zavičajne) nedelje Novosađani su nadenuli ime SSS pokretu koji je zvanično dobio naziv "Supa, sos, slaninica".

Za zvanično piće zavičajnih dana izabrana je Salajačka rakija od limanskih ringlova, a omiljena i zvanična muzička numera je "Ćiribu, ćiriba".

Prema rečima organizatora, u planu je da se Novosadski zavičajni kult proširi što više po vojvođanskoj ravnici, a i šire. "Naša osnovna misija je širenje kulta pravljenja švargle džigernjače, slanine i čvaraka, kao i organizovanje radionica na tu temu.

Treba uspostaviti saradnju i sa dijasporom, kako bi se i tamo organizovale slične manifestacije i širio zavičajni duh.

"Pod hitno treba vratiti 29. novembar kao praznik svinjokolja", moglo se čuti po kuloarima Radio kafea, uz sporadična dobacivanja da je uhlebljavanje najpodobnijih zavičajaca u novosadska JKP jedan od osnovnih prioriteta.

Podsećamo, zavičajna nedelja počela je u ponedeljak, 23. septembra, a na talasima Radija 021 emitovan je Zavičajni program – Guslijada.

  • modesti

    29.09.2013 11:02
    šta je breeeeeeeeee...
    zašto ne prihvatiti šalu na "Guslijadu"....jer to je ipak samo šala.....a ono što je stvarnost je BOLNO...ne smeta kada u Ledincima organizuju Bokan i DDD ludilo sa sve urlanjem, volovima na ražnju i pijanstvom, bahanalije....a smeta kulturno organizovano druženje...žao mi je ovoga grada u šta su ga neki primitivci pretvorili...rekla sam NEKI....da se razumemo....nisu svi isti,ali ti što nisu isti, mogli su uticati na ove druge nekako, bar da ih ne sramote...
  • Spark

    28.09.2013 08:09
    sta reci?
    Bravoooo!
    Ono za dijasporu ... svaka cast.
  • Bojler

    27.09.2013 18:59
    Odlicno !!!
    Slazem se sa @JustinaNS.
    Sto pre osmislite bedz.
    Podrska za veselu i korisnu ideju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti