Prikupljeno 15.000 potpisa za zabranu GMO hrane

Kampanja "Misli srcem, jedi zdravo, stop GMO" završena je performansom u centru Novog Sada, nakon što je prikupljeno 15.000 potpisa.

Dvomesečna kampanja "Misli srcem, jedi zdravo, stop GMO", koju su sproveli Zeleni Srbije, završena je danas performansom puštanja balona u centru Novog Sada, nakon što je prikupljeno 15.000 potpisa. Taj potpis na peticiju protiv GMO stavila je tridesetogodišnja Đurđica Gvoić koja je nagrađena korpom punom zdravog voća, majicom i drugim simboličnim poklonima.

"Veoma sam iznenađena, nisam ovo očekivala. Prolazim ovuda svakog dana, stalno sam žurila, pa nisam stizala ranije da se potpišem, a čitala sam dosta o tome", kaže ona dodajući da joj je motiv potpisivanja peticije da se zabrani uvoz genetski modifikovane hrane, jer ima dvoje male dece i vodi dosta računa o ishrani. "Nadam se da će ovaj moj potpis biti od pomoći", navodi Đurđica.

Predsednik "Zelenih" u Novom Sadu Goran Čabradi kaže za Radio 021 da je zahvalan građanima Vojvodine na podršci.

"Ovo su fantastični rezultati, imamo 15.000 potpisa za manje od dva meseca. Zahtev za uvođenje moratorijuma ćemo predati Skupštini Vojvodine ovih dana i to će, prema našim informacijama, biti prvi put da je neka takva inicijativa predata pokrajinskom parlamentu, sa toliko potpisa građana", objašnjava on.

Peticija ima za cilj da se izvrši pritisak na Skupštinu Vojvodine da donese odluku o desetogodišnjem moratorijumu na uvoz, korišćenje i stavljanje u promet genetski modifikovanih organizama.

Podsetimo, novosadska skupština je u maju usvojila deklaraciju o zabrani GMO na teritoriji Novog Sada. (Suzana Stojićević)

  • Zeleni

    29.09.2013 12:24
    potpis
    Poštovana,
    Ne radi se ni okakvoj manipulaciji, potpisi na peticiji su isključivo uzeti za tu namenu i ni na jedan drugi način lični podaci neće biti korišćeni od strane Zelenih Srbije. Građani koji su izrazili želju da postanu članovi stranke su potpisivali drugi dokument i ostavljali na njemu kontakt podatke. Veliki broj građana je želeo da se altivno uključi u rad Zelenih, baš zato što podržava akcije poput ove kampanje. Nema ništa loše u tome što su na samim štandovima imali priliku da se informišu o Zelenima i ostave svoje kontakte. Time nisu ugroženi oni koji ne žele da budu članovi Zelenih ili su već članovi i simpatizeri drugih stranaka. Njihova podrška peticiji je za Zelene takođe dragocena, jer doprinosi ostvarivanju ciljeva za koje se borimo - konkretno da Vojvodina bude teritorija bez GMO. Članstvo u stranci je na dobrovoljnoj bazi i nema nikakve svrhe prisiljavati građane da se učlane ili ih tajno učlanjavati. Koja bi bila korist od takvih članova?
  • 29.09.2013 11:35
    ekosadizam
    Zeleni su LSV.

  • 29.09.2013 11:10
    Nakon potpisa-da li zelite da vas uclanimo?
    Potpisala sam peticiju protiv GMO, ali ono sto me iziritiralo je cinjenica da je devojka koja je radila na prikupljanju potpisa, tek nakon davanja istog, odmah predlozila da se uclanim u stranku?!
    Naravno, svi potrebni podaci su vec dati zajedno sa parafom. Takve vrste manipulacija su nedopustive i ostavljaju prostor za sumnju o zloupotrebi ostavljanja licnih podataka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti