U OŠ "Đorđe Natošević" uče bugarski

Osnovna škola "Đorđe Natošević" od ovog meseca uvela je fakultativne časove bugarskog jezika, koji će besplatno moći da izučavaju i oni koji ne pohađaju ovu školu.
Osnovna škola "Đorđe Natošević" od ovog meseca uvela je fakultativne časove bugarskog jezika, koji će besplatno moći da izučavaju i oni koji ne pohađaju ovu školu.

Časovi su organizovani u dogovoru sa Društvom za bugarski jezik, književnost i kulturu, a direktor Nedeljko Đorđić kaže da će ova nastava doprineti otvorenoj reputaciji škole.

"Imidž naše škole je da budemo otvoreni i sarađujemo sa različitim organizacijama i društvima. Sugrađani, koji budu pohađali nastavu bugarskog jezika, imaće priliku da kroz različite radionice nauče jezik i upoznaju bugarsku kulturu", kaže Đorđić.

S obzirom na to da bugarski nije među najpopularnijim jezicima, odziv je zasad odličan. Naime, prijavljeno je 12 mališana i isto toliko odraslih, a u školi očekuju još veći odziv, budući da su časovi besplatni.

  • Marko

    01.10.2013 10:57
    ...
    Ruski je bio "normalan", zato što zemlja nije mogla da se odluči kojem hladnoratovskom bloku da se pripoji, pa je taj izbor ostavljala roditeljima. Deca su masovno birala engleski i nisu pogrešila.

    Biranje ruskog jezika u 2013. je čist pokazatelj geopolitičke neinformisanosti, jer polaznik bira jezik koji u poslovnom svetu ne donosi gotovo nikakav benefit. Osim ako niste sumnjivi istočnoevropski trgovac gasom, onda radi posao.
  • muflon

    01.10.2013 07:44
    Ne spominju ga u tekstu, ali ga spominju u komntarima. Nažalost pojedini ljudi posmatraju Rusiju i ruski jezik, kroz more predrasuda. Nadam se da će se osvestiti jednog dana, pošto se Rusija veoma ubrzano razvija, i već danas se svrstava u vodeće svetske ekonomije sa velikim trendom rasta u životnom standardu, koji se ne zasniva na kreditima i zaduženjima kao što je slučaj sa dobrim delom novih EU članica, već privredom, proizvodnjom i (pametnim) crpljenjem svojih maltene neograničenih resursa.
  • Pegaz

    30.09.2013 16:39
    @muflon
    A, ko uopšte u ovom tekstu spominje ruski?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti