Osnovnoj školi na Kosovu stigla pomoć iz Novog Sada

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i delegacija fondacije "Marija Jovanović dete" iz Novog Sada uručili su Osnovnoj školi "Blagoje Radić" u mestu Zupče u opštini Zubin potok računar, knjige i sveske.
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić i delegacija fondacije "Marija Jovanović dete" iz Novog Sada uručili su Osnovnoj školi "Blagoje Radić" u mestu Zupče u opštini Zubin potok računar, knjige i sveske.

Pomoć deci iz te škole uručili su predsednik fondacije Slobodan Jovanović i zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić. "Uvek ćemo pomagati Srbe sa Kosova i Metohije i nikada ih ne smemo i nećemo zaboraviti", kazao je tom prilikom Ilić.

U delegaciji, koja je posetila selo Zupče povodom obeležavanja dana škole, bili su i članovi Udruženja za očuvanje i negovanje srpske tradicije "Zvuci s kamena", kao i glavni i odgovorni urednik Novina novosadskih Tomislav Lovreković.

Fondacija "Marija Jovanović – Dete" iz Starih Ledinaca, koju je osnovao Slobodan Jovanović, otac osmogodisnje Marije, koja je stradala 26. juna 2010. godine kao žrtva pedofila, uz rad na antipedofilskom zakonu angažovana je i u brojnim drugim društvenim akcijama, koje za cilj imaju zaštitu dece i omladine.

Jovanović je inicirao donošenje "Marijinog zakona" koji su poslanici Skupštine Srbije usvojili u aprilu ove godine i kojim je definisano da krivično delo pedofilije i silovanja maloletnika ubuduće neće moći da zastari, a pooštrene mere protiv pedofila i silovatelja primenjivaće se i 20 godina nakon odsluženja zatvorske kazne.

  • jaPAja...

    01.10.2013 19:06
    'alooooooooooo...
    ako i ovaj sajt treba da bude jednoptrijski k'o "naš" dnevnik neka nas nema više...jel treba ponavljati da kad se kaže VOLIM VOJVODINU onda sam nacionalista a kad VOLIM KOSOVO onda sam patriota!??? jel ste glupi i ludi - jel ima kogod mozga da promisli svojom glavom a ne da lupa plusove i minuse??? nestade srba i srbije čerez kosova!!!alo bre,nije bitan insajder - kosovo je džak bez dna kroz koji svi redom pokradoše celu srbiju,oteraše mladost,zatrše budućnost! ako i objavite ovo, u šta sumnjam, pa zar niko ne vidi da je reflektor rikno i sam će se od sebe ugasiti????...jadni moj glupi,tupi,naivni,
    zagriženi,zatucani...(dopisati po želji)sunarodnici!
  • DekiNS

    01.10.2013 08:33
    Е сад замислите атмосферу живљења у некој тзв. Републици Војводини, са оваквим изливом "толеранције" особа које су склоне таквој имагинарној и никада остварљивој држави! Поредити децу са Косова и децу у Војводини је благо речено безобразлук и злонамерност! Наша деца у Србији нису окружена хордама шиптарских терориста преобучених у униформе косовске полиције и немају слободу кретања и играња као наша деца - да ли је то довољан податак за ове "толерантне" из Војводине?! Наравно да није, јер су исти као и шиптари! Велики поздрав за великог човека и исто толиког борца-Слободану Јовановићу и остатку екипе! Свака част, момци!
  • ja

    01.10.2013 06:06
    Takva akcija je dobrodošla, ali ju je trebalo i ranije sprovesti. Primer dobre saradnje jeste bratimljenje između OŠ "Dositej Obradović" iz Novog Sad i OŠ u Lipljanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti