Otvoren novi turistički info centar u Jevrejskoj

Turistička organizacija Novog Sada otvorila je danas novi info centar koji se nalazi u Jevrejskoj ulici.
Turistička organizacija Novog Sada otvorila je danas novi info centar koji se nalazi u Jevrejskoj ulici.

Direktor TONS-a Branislav Knežević kaže da će u novootvorenom objektu postojati prostor za suvenire, ali i nove turističke kartice i video igrice koje će predstavljati turističke ponude grada. "Igrica je urađena u 2D paltformi gde ćete moći da se krećete kroz Novi Sad, upoznajete atrakcije, dobijate informacije o najznačajnijim festivalima, sve sa ciljem da predstavimo grad na što kreativniji način", kaže on za 021. Video igrica će biti promovisana na Sajmu turizma u četvrtak, a uskoro dostupna i na sajtu organizacije, fejsbuk stranici i android aplikaciji.

Knežević najavljuje da rade i na maskoti grada, a zamislili su da to bude glavni lik iz igrice. "Želja je bila da malo odskočimo, mi smo prva turistička organizacija koja će imati ovako nešto".

Predsednik Skupštine grada Siniša Sević kaže da je takav prostor važan za turiste kao mesto na kojem oni mogu dobiti informacije o svemu što se dešava u gradu. "Turistima ima šta da se ponudi: od arhitekture preko kulturnih sadržaja, univerzitetskog centra, do sadržaja Fruške Gore i svih manifestacija koje se dešavaju duž Dunava. Centar koji sada otvaramo je veoma potreban Novom Sadu i svim turistima koji dolaze u naš grad", smatra Sević.

Dosadašnje prostorije u Ulici Modene 1 restitucijom su vraćene zakonskim vlasnicima. Turistička organizacija će otvaranjem novog  info centra značajno unaprediti promociju  turističke ponude i nastaviti sa razvijanjem imidža Novog Sada kao značajne turističke destinacije. Organizovanje manifestacija, omasovljenje konferencijskih aktivnosti, implementacija ugostiteljskog sektora u raznovrsnu ponudu grada i afirmisanje svih oblika nautičkog turizma, biće deo ukupne delatnosti ove organizacije u pravcu promocije kulturnog nasleđa i tradicije našeg grada.

U avgustu je Novi Sad posetilo 35, 4 odsto više turista u odnosu na isti mesec prošle godine, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Takođe, u Novom Sadu je u avgustu mesecu noćilo 52,7% više domaćih i stranih turista više nego u istom mesecu prethodne godine. Što se tiče noćenja stranih turista, u Novom Sadu je noćilo 60,6% više stranih turista u avgustu mesecu ove godine u odnosu na isti mesec prethodne godine.

Najveći broj stranih turista u poslednjih mesec dana koji su posetili naše info centre bili su iz: Nemačke, Rusije, Poljske, Francuske, Španije, Turske, Australije, Velike Britanije I potom iz Italije. (Suzana Stojićević)

  • 02.10.2013 15:58
    @NS
    Za restituciju i vraćanje lokala koji je koristila Turistička organizacija u Modene nije se znalo uopšte ,sve dok stvar nije bila završena.Razlog zašto je to bilo tako nije krivica TONS-a već tadašnjih gradskih vlasti ( Gradskog pravobranioca,Poslovnog prostora i drugih gradskih služnbi)koje nisu iskoristile jednu odredbu zakona o restituciji koja je predviđala da se ovaj prostor mogao izuzeti iz postupka restitucije ukoliko se takvim vraćanjem prostora a radilo se o preko 100 mkv ,bitnije narušava funkcionisanje TONS-a a što je bio slučaj.Kada je TONS dobio odluku agencije za restituciju stvar se nije mogla pravno osporiti jer su upravo napred navedeni organi dali saglasnost i mišljenje da vraćanje tih 100 kvm ne utiče negativno na rad TONS-a.Tako da je najlakše pljuvati po nekom umesto da se barata proverenim činjenicama.
  • jimmy floyd

    02.10.2013 15:33
    nadam se
    Nadam se da nece prodavati u suvenirnici sajkace sa zvezdinim grbom kao zvanicni simbol Novoga Sada...
  • -

    02.10.2013 10:49
    -
    bas naprotiv, najlakse je tapsati.

    kakva maskota? pa ovi prostori imaju prepoznatljive karaktere i motive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti