Ženska parlamentarna mreža formirana u Novom Sadu

Ženska parlamentarna mreža u kojoj će biti zastupljene sve poslaničke grupe Skupštine Vojvodine, formirana je danas u Novom Sadu.
Ženska parlamentarna mreža u kojoj će biti zastupljene sve poslaničke grupe Skupštine Vojvodine, formirana je danas u Novom Sadu.

Predsednica odbora za ravnopravnost polova i koordinatorka Ženske mreže Stojanka Lekić rekla je da će se ta mreža baviti ženskim i svim pitanjima koja se mogu posmatrati iz ženskog ugla.

Ženska parlamentarna mreža nastojaće da promoviše i u prvi plan stavi pitanja diskriminacije, rodno osetljive politike, smanjenja rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici, a jedan od zadataka će biti i lobiranje za bolje sprovođenje već usvojenih strategija koje se odnose na te probleme.

Zamenica predsednice skupštinskog odbora za ravnopravnost polova i članica mreže Đenđika Seleši rekla je da su, ako žene rade kao tim i zajednički nameću prioritete i ciljeve, ti napori onda vidljiviji i pre će se uzimati u razmatranje.

Od 21 poslanice Skupštine Srbije 20 će učestvovati u radu mreže.

"Nadamo se da će to telo biti uskoro definisano i poslovnikom Skupštine Vojvodine. Ovo je nešto što će vojvođansku skupštinu činiti jedinstvenom, jer ćemo mi biti prva ovakva formalna grupa", kazala je Seleši.

Ona je dodala da je prednost formalizovanja Ženske mreže ta što će ona postojati u budućnosti, bez obzira na to kakva će biti politička situacija ili ko će u narednim mandatima biti na vlasti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti