Sutra počinje 46. LORIST

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić izjavio je danas da je Novosadski sajam postao brend Novog Sada i Srbije i da programi koje realizuje svake godine svojim sadržajem idu u korak sa najuspešnijim priredbama u Evropi i svetu.
Zamenik gradonačelnika Novog Sada Borko Ilić izjavio je danas da je Novosadski sajam postao brend Novog Sada i Srbije i da programi koje realizuje svake godine svojim sadržajem idu u korak sa najuspešnijim priredbama u Evropi i svetu.

Ilić je najavio šest sajamskih manifestacija koje će od sutra do 6. oktobra biti održane na Novosadskom sajmu u okviru Međunarodnih jesenjih sajmova.

"Grad Novi Sad prepoznaje značaj Novosadskog sajma koji je važan pre svega za razvoj privrede i turizma. Međutim Sajam je i mesto gde stručnjaci iz različitih oblasti mogu da se sretnu, predstave inovacije i razmene iskustva", rekao je Ilić.

"Gradska uprava za zaštitu životne sredine predstaviće se na Sajmu ekologije, a Turistička organizacija Grada na Sajmu turizma dok će javno komunalna preduzeća 'Gradsko zelenilo', 'Čistoća' i 'Lisje' učestvovati na Sajmu hortikulture", kazao je Ilić.

Izvršni direktor za sajamsku delatnost Novosadskog sajma Saša Bilinović je kazao da će na Međunarodnim jesenjim sajmovima nastupiti više od 300 izlagača iz deset zemalja sveta.

On je najavio da će naredne godine Sajam turizma biti održan u novom terminu - krajem aprila, pojasnivši da se promena termina izašlo u susret turističkim organizacijama koje su izrazile želju da se taj sajam organizuje uoči početka letnje sezone.

Od sutra do 6. oktobra na Novosadskom sajmu održaće se 46. Međunarodni sajam lova, ribolova i sporta - LORIST, Treći međunarodni sajam šumarstva, 22. međunarodni sajam EKO SVET, 20. međunarodni sajam hortikulture, 46. međunarodni sajam turizma i četvrti Međunarodni sajam konjarstva i sersana.

Ove sajamske priredbe otvoriće atletičarka, osvajačica bronzane medalje u skoku u dalj na svetskom prvenstvu u Moskvi Ivana Španović.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti