Nema dovoljno lekara i zimskih guma u Hitnoj

Zavod za hitnu medicinsku pomoć dobiće dva nova vozila saniteta krajem oktobra, preko Gradske uprave za zdravstvo, ali će i za njih biti problem zimske gume, kao i sa postojećim vozilima.
Zavod za hitnu medicinsku pomoć dobiće dva nova vozila saniteta krajem oktobra, preko Gradske uprave za zdravstvo, ali će i za njih biti problem zimske gume, kao i sa postojećim vozilima.

Zavod bi trebalo sam da ih dokupljuje, ali direktor Bogdan Živanović tvrdi da u kasi nemaju novca. Hitna pomoć u jednoj smeni interveniše i po 120 puta, a trenutni broj ekipa ne može to da postigne.

Zavod trenutno ima devet urgentnih ekipa, od kojih je četiri raspoređeno po teritoriji grada, a pet u prigradskim naseljima: dve u Sremu i po jedna u Kisaču, Kaću i Futogu. Zavod broji i 11 ekipa sanitetskog transporta, a u tim ekipama nema nijednog lekara. Ta vozila, kako objašnjava Živanović, služe za prevoz pacijenata do bolnice, na snimanja, komisije i razne neophodne preglede.

U Zavodu napominju i da više od godinu dana pišu molbe Ministarstvu zdravlja tražeći još ljudstva u službi, jer s postojećom sve teže postižu da priušte lekarsku pomoć svima kojima je neophodna. Međutim, svaki put ostaju bez odgovora, kaže Živanović za Novosti.

U Zavodu trenutno ima 248 zaposlenih, a od toga je svega 65 lekara.

  • ZASTICEN SVEDOK

    03.10.2013 11:30
    Donacija
    Gde mogu da uplatim donaciju nasoj hitnoj pomoci za gume ??? Mogu da skupim za cetiri vozila kako bi bili jos uspesniji i nastavili ne smetano da obavljaju posao i pomazu gradjanima !!!!!!
  • lihvar

    02.10.2013 22:56
    Hitnoj je potrebna hitna
    Kada bi dotični direktor više vremena provodio na rešavanju problema u kolektivu, kojima je, nažalost, i sam u značajnoj meri doprineo i kada bi svojim stavovima i ponašanjem bio uzor svojim kolegama, ne bi bio tema tabloida, već uvaženi sagovornik onih, od kojih očekuje pomoć.
  • Svedok

    02.10.2013 14:53
    A gde su novci
    A gde su novci od prodatih sanitetskih vozila dobijenih donacijama, pa od ispravnog struga,...
    RFZO i MZ daju redovno i maksimalno kao i drugim zavodima HMP ( i finansijski i kadrovski po utvrđenom normativu ) a zašto menadžment dodatno radi noću ne samo vikendom, svi znaju u hitnoj pomoći.
    http://www.magazin-tabloid.com/casopis/index.php?id=06&br=292&cl=16


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti