Počinje obnova drvoreda u Fruškogorskoj ulici

Danas počinje rekonstrukcija drvoreda na parnoj strani Fruškogorske ulice na Limanu 2.
Danas počinje rekonstrukcija drvoreda na parnoj strani Fruškogorske ulice na Limanu 2.

S obzirom na činjenicu da je korenov sistem stabala sibirskog bresta na brojnim mestima na potezu od ulice Narodnog fronta do Bulevara despota Stefana oštetio parking, trotoare, biciklističku stazu i kolovoz, pre sanacije saobraćajnih površina potrebno je oboriti 55 stabala sibirskog bresta, saopšteno je iz "Zelenila".

Projektom je predviđeno da posle obnove parkinga, biciklističke staze, trotoara i saobraćajnice, na tom prostoru budu posađena 72 nova stabla sa mnogo dubljim korenovim sistemom - od toga 29 koprivića u otvorima na parkingu i 43 likvidambara na zelenim površinama.

U okviru ovih radova, "Parking servis" će sanirati parking u Fruškogorskoj ulici, od Narodnog fronta do Bulevara despota Stefana.

Iz "Parking servisa" i "Zelenila" apeluju na vozače da ne parkiraju automobile na parnoj strani Fruškogorske, od ulice Narodnog fronta do Bulevara despota Stefana. Građanima su na raspolaganju parkinzi kod Štranda i na Bulevaru despota Stefana.

  • 11.10.2013 07:27
    I za vreme mandata izvesne Maje G. nisu ispustali motornu testeru iz ruku. Najzesce je bilo na keju kad su pali platani zbog navodno nekih instalacija. Nova stabla naravno,nisu posadili da bi gospoda imali koje parking mesto vise. Isto je i ovde,tako mi je zao tih budzovanskih auta tamo,da mi sve suza suzu stize.
  • 07.10.2013 10:15
    pa iskreno
    jeste rađeno relativno nedavno šta možda nije 2-3 nego 3-4
    pa biciklistička staza po njoj se vidi da radovi nisu bili baš davno
    i da je već bio blokiran parking
    da baš taj deo
    svakodnevno sam tu, možda čak i isuviše redovno
    ni prošla seča sa preke strane ulice nije bila baš davno
    pa tu negde nakon toga
    pa ko se seća seća
    sve što sad rade rade ponovo nakon vrlo kratkog vremena
    ali sećanja blede...
  • Piplfoks

    07.10.2013 10:03
    Tragične li tragedije, potpuno je nezapamćen slučaj bilo gde da se seče pedesetak stabala osrednjeg kvaliteta i starosti, to samo zato što su prerasla lokaciju za koju su predviđena i što ugrožavaju saobraćaj. Pravi ljubitelji prirode kao ovaj što piše oproštajne poruke verovatno odobravaju samo seču biljaka koja direktno ugrožavaju živote čitavih porodica, i to samo ako su porodice u pitanju njihove. Ozbiljno ljudi, uz sva komunalna brljavljenja po gradu, ovo je traženje dlake u jajetu: ako zanemarimo činjenicu da će ova strana biti bez hlada par godina, u pitanju je sasvim normalan deo uređenja gradskog mobilijara. Pa i ta stabla koja su nesmotreno tako nakaradno nagurana nisu drevni beogradski platani, nego su posađena pre 20 godina, pa su davala hlad već 2-3 godine kasnije, kao što će i ova koja dođu umesto njih - samo po mogućnosti bez lomljenja vratova biciklistima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti