Zbog dugova, moguće ispisivanje hiljadu mališana iz vrtića

Radosno detinjstvo upozorava roditelje da izmire svoja dugovanja, inače će njihova deca biti prinudno ispisana.
Radosno detinjstvo upozorava roditelje čija deca pohađaju tu predškolsku ustanovu da izmire svoja dugovanja, inače će njihova deca biti prinudno ispisana.

Portparolka Radosnog detinjstva Ruža Pajantić kaže za Radio 021 da je iznos duga preko 17 miliona dinara, a da je u pitanju oko hiljadu dužnika.

"Roditelji za oko 1000 dece moraju da uplate svoja dugovanja. Potvrdu o uplati treba da prikažu vaspitačima. Dakle, treba da dođu na šalter snaše ustanove da im se izda potvrda da su izmirili svoje dugove", objašnjava ona za 021, dodajući da nakon toga mogu regularno odvesti decu u vrtiće.

Ona napominje da će deca od ponedeljka biti ispisivana, ukoliko njihovi roditelji ne ispune obaveze plaćanja. Pajantićeva dodaje da su roditelji u poslednjih mesec i po dana redovno upozoravani, a da su u pitanju dugovi za nekoliko meseci.

Uplate se mogu izvršiti na šalteru ustanove Radosno detinjstvo još danas i u ponedeljak, u ulici Pavla Simića broj 9, od 8 do 14 časova. (Suzana Stojićević)

  • 20.10.2013 12:43
    MaxNs
    Pa mozda i deca nece biti tamo kad vaspitacice odluce da ne rade vise bez plate. Sto se tice uporedjivanja... ne uporedjuju se deca sa telefonskim racunima, nego neplaceni dug sa neplacenim dugom.Zamena teza vam bas nesto odgovara...
  • MaxNs

    07.10.2013 21:40
    @Vaspitacica
    Pouzdano znam da vas zbog 20% EV sigurno neće isključiti. Informatika će vas za 20% duga sigurno tužiti i na vama još i debelo zaraditi. Jedino će vam telefon isključiti, ali mislim da porediti našu decu sa telefonskim računom je u najmanju ruku degutantno, pogotovo za nekog koje je iz prosvetne struke, ako se ona krije iza vašeg nick-a! I ponovo kažem da račune treba plaćati! A možda bi trebalo proveriti, gde zaista odlaze te gradske pare...ako uopšte odlaze, pošto u RD nema ni svetla, ni pristojne hrane, ni higijenskih potrepština..dobro je da su bar deca tamo.
  • tamo neko

    07.10.2013 20:15
    Dugovanje
    Zasto gradonacelnik na pokrene odgovornost bivseg direktora koji nikom nista nije placao vec je samo zaduzivao ustanovu?Svi videli,svi znali al nisu marili.

    Gde je vlast,policija posteni SNS?
    Oduzmite imovinu i namirite dug!
    Samo tako ce direktori posteno raditi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti