Atletičari - ponos Srbije i Educons Univerziteta

Stipendisti Educons univerizteta, olimpijci i članovi srpske atletske reprezentacije Ivana Španović i Mihail Dudaš, nakon najuspešnije sezone srpske atletike, bili su gosti na prijemu kod rektora Educons univerziteta, prof. dr Aleksandra Andrejevića.
Stipendisti Educons univerizteta, olimpijci i članovi srpske atletske reprezentacije Ivana Španović i Mihail Dudaš, nakon najuspešnije sezone srpske atletike, bili su gosti na prijemu kod rektora Educons univerziteta, prof. dr Aleksandra Andrejevića.

Proslavljeni atletičari su govorili o impresijama sa minulog Svetskog prvenstva, svojim sportskim i studentskim obavezama i specifičnoj životnoj dinamici studenta koji se beve vrhunskim sportom.

Rektor Eeducons univerziteta Aleksandar Andrejević, rekao je da taj univerzitet uvek u fokus svoga interesovanja stavlja studente i želi da bude prepoznat po svom odnosu prema njima.

"Obrazovanje i sport oduvek idu zajedno i studenti-sportisti uvek mogu da računaju na našu podršku. Za takve mlade ljude na univerzitetu imamo poseban program koji im omogućava da pored svojih sportskih obaveza steknu potreban nivo znanja sa kojim će jednog dana moći da nastave karijeru kao sportski radnici ili u nekoj drugoj društvenoj oblasti. Ispred Educons univerziteta želim da istaknem da mi imamo i odgovornost i želju da tim mladim ljudima pomognemo, jer smo svesni da studirati i u isto vreme postizati vrhunske rezulteta nije ni malo lako."

Ivana Španović je rekla da pored sportskih rezultata, mora da vodi računa i o svom obrazovanju.

"Došlo je vreme da se posvetim fakultetskim obavezama, a osim tog dobila sam poziv iz Dijamantske lige. Pripreme su uveliko počele."

Tatjana Jelača, rekorderka u bacanju koplja (62,68m) je u telefonkoj izjavi rekla da je veoma zadovoljna uslovima studiranja i na nekin način zahvalna svojoj prijateljici koja mi je preporučila studiranje na Educonsu.

"Odgovara mi lokacija univerziteta, ambijent u kojem se odvija nastava, a pristupačnost nastavnog kadra mi olakšava da sve svoje studentske obaveze izvršim na vreme."  

Mihail Dudaš je rekao da sport i školske, odnosno fakultetske obeveze idu zajedno.

"Polaznicima svoje sportske škole ukazujem na značaj tog odnosa i u tom smislu toplo preporučujem sveobuhvatan rad na razvoju ličnosti." Mihail se osvrnuo i na prošlu sezonu i buduće planove. "Posle godine obeležene usponima i padovima, planiram da se malo odmorim i posvetim fakultetskim obavezama. Želim da istaknem da sa Educons univerzitetom pregovaram o mogućoj saradnji vezanoj za pripremu i realizaciju mitinga desetobojaca."

Saradnja Ateltskog Saveza Srbije i Educons Univerziteta traje već dugo, s obzirom da ASS insistira, kako na vrhunskim rezultatima tokom sportske karijere, tako i na visokom obrazovanju svojih atletičara.

Višegodišnji sistemski rad ASS na usavršavanju atletičara na sportskom polju je ove godine dao rezultate, i atletičari su postigli najveće uspehe ikad u istoriji srpskog sporta. Paralelno sa tim, obrazovanje je neminovno kako bi se nakon sportske karijere lakše borili sa izazovima modernog društva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti