Propala licitacija prodaje imovine Ekonomske škole

Niko se danas nije odazvao na licitaciju za prodaju imovine Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" čiji je račun već 10 meseci u blokadi.
Niko se danas nije odazvao na licitaciju za prodaju imovine Srednje ekonomske škole "Svetozar Miletić" čiji je račun već 10 meseci u blokadi.

Licitacija je bila zakazana zbog duga od oko 10 miliona dinara prema preduzeću "Our skill" koje je bilo angažovano na radovima rekonstrukcije dotrajale fasade te škole. Međutim, zainteresovanih kupaca nije bilo.

Za sada nije poznato kada će i da li će biti ponovo organizovana prodaja imovine škole. Ranije je rečeno da dug neće moći da se naplati prodajom školske imovine, s obzirom da su uglavnom u pitanju dotrajali računari, školske klupe i drugi nameštaj.

U Gradskoj upravi za obrazovanje kažu da aktivno rade na rešavanju ovog problema i da je trenutno najvažnije da nađu zakonske mogućnosti da izmire dugovanja, jer za rekonstrukciju fasade sredstva nisu bila predviđena u budžetu. Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, Radomir Dabetić, kaže da je dug nastao bez javne nabavke, odnosno mimo propisa. "Sredstva nisu planirana ni u finansijskom planu škole, ni u finansijskom planu Uprave za obrazovanje, tako da je sada veliki problem kako obezbediti ova sredstva", kaže Dabetić.

Ova škola i "Toplani" duguje skoro devet miliona dinara. U toku su pregovori o izmirenju obaveza, a u "Toplani" kažu da će grejanja, prvenstveno zbog učenika, svakako biti.

  • Lidija

    08.10.2013 19:33
    Lopovluk
    Da li rade iste građevinske firme po školama kao i pre 8 godina.Moša, Zlaja,Paja....
  • Mina

    08.10.2013 19:31
    tenderi
    Moja direktorica a čujem i još neki direktori škola raspisuju tendere i očekuju novac za rekonstrukciju. Pomozite ekonomskoj školi jer deca nisu kriva za javašluk direktora koji je već davno trebao podneti ostavku.
  • Dilkos

    08.10.2013 16:39
    provizija
    Da li je taj problem bio i pre. Da li se raspisao tender pre početka radova. Sada treba raspisati tendere za mnoge radove po školama. Kako bi se oprale pare. Ko još radi zimi i bez unapred obezbeđenih sredstava.
    Ne daju se avansi bez razloga. Pogledajte koliko škola sada kada se ne rade građevinski radovi raspisuje tendere. To je u gradskom i pokrajinskom obrazovanju praksa .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti