Svega 200 građana u "Šetnji za Vojvodinu"

Okupljeni na današnjem protestu povodom 25 godina od tzv. "jogurt revolucije", zatražili su promenu Ustava i veće ingerencije Vojvodine.
Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je da su pre 25 godina na današnji dan, takozvanom "jogurt revolucijom", Vojvodini oduzeta sva ustavna prava koja je do tada imala, te da je zbog toga ona danas "zgažena, ponižena i opljačkana".

Odžić je na "Šetnji za Vojvodinu", organizovanoj povodom 25 godina od završetka "jogurt revolucije", rekao da je Srbiji potreban novi Ustav koji će biti napisan i po meri Vojvođana.

Organizatori "Šetnje za Vojvodinu" su članovi Vojvođanske partije, Vojvođanskog kluba, Saveza antifašista Vojvodine i Društva za istinu o NOB i YU, a u centru Novog Sada okupilo se oko 200 građana, koji su prošetali do zgrade vojvođanske vlade zahtevajući promenu Ustava i veće ingerencije Pokrajine.

Sa skupa je poručeno i čelnicima pokrajinske vlade da "moraju da vode računa o Vojvodini", jer su zbog toga dobili glasove građana.

Predstavnik Vojvodjanskog kluba Djordje Subotić kazao je da je "jogurt revolucija" Vojvodini donela civilizacijsko i ekonomsko uništenje, jer je godinama iz nje pljačkan novac koji je korišćen za finansiranje ratova Slobodana Miloševića.

Antibirokratska ili "jogurt" revolucija dogadjaj je kojim je 1988. srušeno rukovodstvo pokrajine Vojvodine, nakon masovnih protesta u Novom Sadu, posle čega su na rukovodeća mesta postavljeni kadrovi Slobodana Miloševića.

Komentari 130

  • @Anonimus - @G

    09.10.2013 10:02
    Jesi li se raspitao kada ste dobili prvi fakultet?
    Ako nisi u stanju, pitaj Isaila.
  • Separatista

    09.10.2013 06:45
    200 +/- ljudi
    Pa sta, sto je izaslo nekolicina ljudi. Pa od kada je to u Srbiji vecina u pravu? Jel vecina visokoobrazovana, zna neki strani jezik, ue da koristi racunar, jel su vecina gradjana naucnici, doktori nauka, jel vecina slusa rock n roll?

    Ne vecina je zatucana, religijozna, misli da je ceca nacionalno bogatstvo, da Srbin mora biti pravoslavac, sedi kuci i nista ne radi i batina kako nema posla i kako je sve preko veze a isam bi preko veze da nadje posao, vecina misli da je prodaja NIS-a bio odlican "deal", vecina bi da "radi" u drzavnim "firmama",vecina misli da su nam rusi braca... vecina gleda farmu, grand show, vecinu bas briga sto je Vucic bio nacista 90-ih a sad je pro-evropljanin.... vecina je podrzala Milosevica.
  • 08.10.2013 16:43
    @G
    Vidim da projektujete svoje mentalne probleme,uglavnom paranoju,na druge ljude,nazivajuci ih sizofrenicarima,cim se malo uzbudite i zadrhti staracka rucica,jer vam neko,gle ku*ca,protivreci.To i jeste problem sa vasim generacijama sto ste,odrastajuci u jednoumlju,navikli da etiketirate svakog ko drugacije misli na vrlo nekulturan nacin.Takodje su te generacije nedoyebano obrazovane i polukultivisane,pobegle od bosonogo-ruralnog detinjstva,pa cas pisete akademskim vokabularom,cas psujete ko taxista.Opredelite se majkumu za neko od ta dva.Drago mi je da ste pustili jos jedan isprdak od komentara gde navodite da je Pupin iz V.krajine a ne Vojvodine.Toliko je mrzite da ni malo v nije dosta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti